Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? Bedelli askerlik kaç gün? Yoklama kaçağı olanlar bedelli askerlik yapabilir mi? Bakaya kalmak ne demek?

TAKİP ET

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili de gençlere müjdeli haberi verdi. Bir süredir gündemde olan ve yüzlerce kişi tarafından talep edilen bedelli affı ile ilgili beklenen müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli affıyla ilgili tüm detayları açıkladı.

Reklam
Reklam

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili de gençlere müjdeli haberi verdi. Bir süredir gündemde olan ve yüzlerce kişi tarafından talep edilen bedelli affı ile ilgili beklenen müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli affıyla ilgili tüm detayları açıkladı. Bedelli askerlikle ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilindiği gibi yoklama kaçağı ve bakaya olanlar bedelli askerlikten yararlanamıyordu. Bir süredir gündemde olan bu konuyla ilgili beklenen müjde geldi. Yoklama kaçağı olanların ve bakaya kalanların da bedelli askerlikten yararlanabileceği açıklamasının gelmesi sonrasında bu kez bedelli askerlik ücreti ve süresi araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler…

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar 2022?

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 43 bin 150 TL olan bedelli askerlik ücreti, 2022 yılının ilk yarısında 55 bin 500 TL olarak belirlendi. 



Bedelli Askerlik Kaç Gün?

Bedelli askerlik süresi 28 gündür.

Kimler Bedelli Askerlik Yapabilir?

Askerlik çağına girmiş olan yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırılması olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlar bedelli askerlikten yararlanabilir. Öte yandan yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı, veya saklı olmamak bedelli askerlik şartları arasında yer alıyor. Ancak dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması kapsamında, yoklama kaçağı olan gençlerin de bedelli askerlik yapabileceği belirtildi.

Yoklama Kaçağı ve Bakayalar İçin Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bugün sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.’ dedi. Açıklamalarına devam eden Erdoğan, ‘Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.’ ifadelerine yer verdi. Yoklama kaçakları ve bakayalar için belirlenen ücretler henüz açıklanmadı.

Bakaya Kalmak Ne Demek?

Sevke tabi olduğu halde sevkini yaptırmayanlar ile sevk edildiği birliğe katılmayanlara bakaya deniliyor. Sevkini yaptırdığı halde kendisine tanınan yol süresi dışında birliğine katılanlar ise geç iltihak bakayası olarak adlandırılmaktadır.

Yoklama Kaçağı Nedir?

Tabi olduğu yoklama yılı içerisinde yoklamasını yaptırmayanlar yoklama kaçağı olarak kabul edilmektedir.