Bekçi alımı olacak mı? Bekçi alımı 2021 başvuruları ne zaman başlayacak? Jandarma bekçi alım şartları

TAKİP ET

Jandarma bekçi alımlarının ne zaman gerçekleştirileceği başvuru yapmak isteyen bütün adaylara tarafından oldukça merak edilmektedir. Peki 2021 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Jandarma bekçi alım şartları neler? Şeklinde ki soruların cevapları da çok fazla araştırılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 10 bin bekçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından şimdi de gözler bekçi alımı başvuru tarihlerine çevrildi. İşte merak edilen tüm detaylar..

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü, her sene olduğu gibi bu sene de bekçi alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan bu açıklamanın ardından şimdi de gözler yeni bekçi alımlarının yapılacağı tarihe çevrildi. Peki 2021 yılı bekçi alımı ne zaman olacak? Jandarma bekçi alımı şartları neler? Şeklinde ki soruların cevapları da oldukça yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Jandarma bekçi alımlarına ilişkin tüm detayları haberimizin içeriğinde sizler için paylaştık..

2021 bekçi alım başvuruları ne zaman yapılacak?
2021 yılı için bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı konusunda henüz tam olarak net bir tarih verilmedi. Jandarma bekçi alımları ile ilgili olarak da güncel bir açıklama yapılır yapılmaz haberimizde detaylarını paylaşacağız.

Jandarma bekçi alımı için gereken şartlar nelerdir?
Jandarma Gene Komutanlığı tarafından 10 bin bekçi alımı yapılacağı açıklaması geçtiğimiz günlerde geldi. Alımların ne zaman yapılacağı henüz belli olmamak ile birlikte Jandarma bekçi alımı başvuruları için gerekli olan birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekildedir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

En az ilkokul mezunu olmak. ( Bekçi alımını yapacak olan kurum istediği öğrenim düzeyinden alım yapabilir ). En az 1,67 boy uzunluğunda olmak gerekiyor. Aynı zamanda boy – kilo orantısına da bakılmaktadır. Bu yüzden de beden kitle indeksi 18 – 27 arasında olmalıdır. ( 18 – 27 dahildir ).

Başvuru yapılan il sınırları içinde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak gerekiyor. İlanlar ilçe bazında verilen kontenjanlar için de ilçe sınırları içinde ikamet şartı aranmaktadır.

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltme işlemlerinde, düzeltme işleminden önce ki yaş dikkate alınmak sureti ile başvuruların başladığı tarihten itibaren 18 yaşını bitirmiş ve 31 yaşından da henüz gün almamış olmak gerekmektedir.

Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli olarak tanınmamak gerekiyor.

Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden de hiçbir mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak gerekiyor.

Memuriyete engel olacak bir durumunun bulunmaması gerekiyor.

Silah taşımaya ya da silahlı olarak görev yapmaya hukuki olarak hiçbir engeli bulunmaması gerekiyor.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilmiş olan tüm şartları taşımak gerekmektedir.

Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı bir madde kullanımı sebebi ile tedavi görmüş ya da tedavi görüyor olmamak gerekmektedir.

Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç olmak üzere, herhangi bir sebep ile polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak gerekmektedir.

Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal ya da illegal uzantılarının düzenledikleri eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve hiçbir şekilde katılmamış olmak gerekmektedir.

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye ya da siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olamamak gerekmektedir.

Yapılan güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması sonucu olumlu olmak gerekmektedir.Bekçiler ne kadar maaş alıyorlar?
Eğitim derecelerine göre farklılık gösteren bekçi maaşları 5.008,221 TL ‘ye kadar yükselmektedir.
2021 yılı zamlı olarak Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin almış oldukları maaş miktarları şu şekildedir;

İlkokul mezunu olan bir bekçinin almış olduğu maaş miktarı 5.008,221 TL ‘dir.

Lise mezunu olan bir bekçinin almış olduğu maaş miktarı 5.186,079 TL ‘dir.

Üniversite mezunu olan bir bekçinin almış olduğu maaş miktarı 5.421,4155 TL ‘dir.

jandarma bekçi şartları bekçi alımı bekçi alımı ne zaman kamu iş ilanı