Bekçi Alımları Başladı Mı? Bekçi Olmak İçin Gereken Şartlar? 2021 E- Devlet Bekçi Alımları

TAKİP ET

Bekçi olmak isteyen kişilerin nasıl bekçi olurum? Sorusu birçok merak ettiği soruların başında yer alıyor. Bekçiler belirlenen semt ve mahallelerin güvenliğini sağlamak için geceleri devriye gezen kişidir. Bekçiler genellikle 22.00 ile 06.00 saatleri arasında belirlenen yerleri dolaşarak halkın güvenliğini sağlamaktadır. Nasıl bekçi olunur? E- Devlet bekçilik başvurusu nasıl yapılır? 2021 bekçilik başvurusu için neler gerekli? Sorularının cevapları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Bekçi olmak isteyen pek çok kişi E-devlet bekçilik 2021 başvurusu ne zaman yapılacak? E-devlet bekçilik 2021 başvurusu için hangi belgeler gereklidir? Gibi birçok soru merak konusu oluyor. Sık sık gündeme gelen bu konu için vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki E- Devlet bekçilik başvuru için neler yapılmalı gelin hep birlikte bakalım…

E-Devlet Bekçilik Başvurusu 2021
Bekçi olmak isteyen vatandaşlarımız öncelikte yapılan üç aşamalı sınavdan geçmeniz gereklidir. Gireceğiniz bu üç aşamalı sınav yazılı, sözlü ve fiziksel beceri sınavları olarak yapılmaktadır. Yapılacak olan ilk sınav yazılı sınavdır ve bu sınava girecek olan adaylara Türk dili, Sosyal bilimler, Doğa bilimleri, Matematik ve Genel kültür alanlarından test soruları gelecektir. Sınava giren adaylar cevapladığı soruları optik anahtar üzerine doğru olarak işaretlemelidir. Yazılı sınavı geçemeyen adaylar ikinci aşama sınavına girememektedir. Adayların yazılı sınavdan en az 50 puan alması gereklidir.
İkinci aşma sınavı ise fiziksel yeterlilik sınavıdır. Bekçi olmak isteyen adaylar bu sınava da girmek zorundadırlar. Bu sınavda insanların yetenekleri ön plandadır. Sınava giren adaylar bu aşamada 60 puan almalıdırlar. 60 puan alamayan adaylar bekçi olmaya yetersiz sayılacaktır.

Gireceğiniz üçüncü sınav ise sözlü sınav olacaktır. Bu sınavda adayların kendini ifade edebilmeleri ve özgüvenleri ön plana çıkıyor. Sözlü sınavda adayın bilgi seviyesi, anlama ve anlatma, kendine güven ve beden dili gibi kriterlere bakılmaktadır. Bu sınavda her bir kategori ayrı ayrı yirmi puandır. Sözlü sınavdan adayların 70 puan alması gerekmektedir. Yapılan üç sınavı geçtikten sonra adayların tüm puanlar hesaplanacaktır. Hesaplamada yazılı ve fiziki sınavda alınan puanların% 25’i sözlü sınavın% 50’si esas alınacaktır.

2021 E-Devlet Bekçi Başvuru Nasıl Yapılır?
Bekçi olmak isteyen adaylar iki farklı şekilde başvuru yapabilirler. Başvuru yapmak için birinci yol;
Çevrimiçi başvuru yöntemidir. Online başvuru yapmak isteyen kişiler  https://pa.edu.tr/ linkine tıklayarak başvuruda bulunabilirler. Adaylar başvurularını e-devlet üzerinden de yapabilirler.
Başvuru yapmak için ikinci yöntem;
Özel bir yöntem olan bu başvuru için adaylar ön başvuru ile mesai saatleri arasında sağlık kontrolleri yapmak için Polis Akademisine gitmeleri gerekmektedir.

Bekçilik Başvurusu 2021 Ne Zaman Başlayacak?
Pek çok alanda personel açığı bulunmaktadır. Bunlardan biri de halkın güvenliğini sağlamak için gece devriye yapan bekçileridir. Bekçi alımları hakkında henüz net bir açıklama bulunmasa da yakın bir zamanda alım duyurularının yapılması bekleniyor.

E-Devlet Bekçilik Başvurusu 2021 Bekçi Nasıl Olunur?
Vatandaşların merak ettiği sorulardan biri olan nasıl bekçi olurum? Sorusu birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine başvuru yapmak isteyen adaylarda aranan şartlar;

T.C. vatandaşı olmak.

En az lise mezunu olmak.

En az 1.67 boy.

Başvuru yaptığı yerde en az bir senede oturuyor olması.

Askerliğini tamamlaması.

Ağır hapis, hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik veya başka bir suçtan hüküm giymemesi.

Kötü tanınmamak.

Silah kullanmaya bir engel olmaması.

Alkol, uyuşturucu tedavisi görmemesi.

Terör örgütüne katılmaması.

Siyasi partiye üye olmaması.2021 Bekçilik Başvurusu İçin Hangi Evraklar Gereklidir?
E-devlet bekçilik başvurusu nasıl yapılır sorusu kadar bekçilik başvurusu için gerekli evraklarda merak ediliyor. İşte e-devlet bekçilik başvurusu evrakları:

Sınav dilekçesi.

Kimlik kartı.

Diplomanın aslı ve fotokopisi.

Dört adet biyometrik fotoğraf.

Sınav ücretinin yatırıldığını kanıtlayan dekont.

Askerliğin bittiğini gösteren belge.
Bekçi Maaşı Ne Kadar? 2021 Güncel Bekçi Maaşları
Bekçi olmak isteyen adaylar için alacakları maaşta merak konusudur. Peki 2021 bekçi maaşları ne kadar? İşte güncel bekçi maaşları;

İlkokul mezunu olan bekçi maaşları: 4,302,80 TL.

Lise mezunu olan bekçi maaşları: 4.352 TL ve 4.455 TL arası.

Ön lisans mezunu olan bekçi maaşları: 4,350 TL ve 4,400 TL arası.

Lisans mezunu ve bekar olan bekçi maaşları: 4,404 TL ve 4,657 TL arası.
EGM Bekçi Başvuru 2021 Duyurularına Nereden Bakılır?
EGM bekçi başvuru 2021 yılı başvuruları için vatandaşlar araştırma yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın içerisinde EGM bekçi alımları için İstanbul’da 400 bekçi alımı için başvuru açılmıştır. Bu sene henüz bir ilan yayınlanmamıştır. Bekçi alım duyurularına merak eden vatandaşlar https://www.pa.edu.tr/ adresinden bekçi alım başvurularını takip edebilirler.

Bekçilik Sınav Ücreti Ne Kadar?
Polis Akademisi Başkanlığı, bu dönemin başvuru ücretini 130 TL olarak belirledi. Sınava başvuru yapacak olan vatandaşlar sınav ücretini Halkbank şubesine yatıracaklarıdır. Sınav ücretleri yalnızca Halkbank aracılığı ile alınmaktadır. Başvurularını internet üzerinden yapacak olanlar belirtilen tarihler içerisinde Halkbank İnternet bankacılığı, ATM ya da şubeler aracılığı ile sınav ücretleri yatırabilirler. İnternet üzerinden ödeme yapan kişiler dekont çıktısını almayı unutmamalı.
Şehit ve vazife malulü yakınları sınava ücretsiz olarak başvuru yapacaklardır. Adayların başvuru esnasında bunu belirtmeleri gerekmektedir. Bu durumu belirtmedikleri takdirde sınav ücretini yatırmadıkları için sınav başvurusu yapmamış sayılacaklardır. Sınav ücretini ödeyerek ön kayıt yaptırmayan ya da aynı başvuru için birden fazla defa ücret yatıranları ücretleri geri verilmeyecektir.
Yazımızda sınav başvuru için gereken şartlar ve sınav başvurusu için yapılması gerekenlerden bahsettik. Sınava başvuru yapacak olan adayların belirtilen şartlara göre başvuru yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar sınava girme hakkı elde edemeyecektir.
 

e- devlet bekçilik başvurusu bekçilik başvurusu bekçi alımları bekçi alımı için gerekenler