Bekleyen provizyon ne demek? Kredi kartı bekleyen provizyon nasıl iptal edilir?

TAKİP ET

Kredi kartı kullanan birçok kişinin merak ettiği provizyonda bekleyen işlemler nedir sorusuna vatandaşlar yanıt aramaktadır. Kredi kartından bekleyen işlemlerin provizyonda olmasının anlamı nedir? Provizyon işlemleri iptal edilir mi? Kredi kartından yapılan alışveriş sonrası provizyon işlemlerin onay süresi nasıl ilerler? İşte provizyondaki işlemler hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Kredi kartından alışveriş yapılmasından sonra sistem üzerinden görülen bekleyen provizyon işlemleri kullanıcıları tedirgin etmektedir. Bankaların mobil uygulaması ya da internet bankacılığı gibi sistemleri üzerinden kart döküm kısmında görülmektedir. Bekleyen provizyon ibaresi birçok vatandaşı ürkütse de oldukça normal bir işleyiştir. Bekleyen provizyon nedir? Provizyon nasıl kontrol edilir? Provizyon işlemi iptal edilir mi? 

Kredi kartı bekleyen provizyon işlemler onay süresi

Kredi kartı ile alışveriş yapılır.

Banka kart bilgilerini, hizmet tutarını, işlem saati, yeri, satıcı bilgileri gibi güvenliği etkileyecek bilgileri bankacılık sistemi üzerinden onaydan geçilir.

Bu süreçte çekilen tutar provizyon bölümünde yer alır ve dönem içi hareketlere eklenmez.

1-2 gün içinde banka güvenlik problemi bulmazsa alışverişe onay verir ve harcama tutarı kartınızdan düşüp dönem içi hareketlere yansır.

Banka bir güvenlik problemi görürse işlemi iptal eder ve sizinle iletişime geçer.

Provizyon nasıl kontrol edilir? 

Bankaların internet ve mobil şubeleri üzerinden kısa sürede provizyonda bekleyen işlemleri kontrol edebilirsiniz. İnternet veya mobil şubeden birine giriş yaptıktan sonra Kredi Kartları bölümünden harcamalar alanından provizyon işlemlerini görebilirsiniz. Bankadan bankaya bu kısımlar değişiklik gösterebilir.

Provizyondaki işlem iptal edilir mi? 

 Provizyonda bekleyen işlemlere baktığınızda sizin tarafınızdan yapılmayan bir işlem görürseniz, müşteri hizmetlerini arayarak provizyon işlemini iptal edebilirsiniz. Müşteri hizmetlerine yapılan harcamanın sizin tarafınızdan yapılmadığını ve şüpheli işlem olduğunu ileterek işlemi iptal edebilirsiniz.

Provizyonda bekleyen işlem ekstreye yansır mı?

Provizyonda bekleyen işlem ekstreyede yani hesap dökümünde görünecektir. Bu süre 24 saat sonra harcama olarak ekstreye yansıyacaktır.

Bekleyen provizyon limitten düşer mi?

Bekleyen provizyon kredi kartınızın limitten düşecektir. Provizyonda bekleyen harcama tutarı kredi kartınızdan otomatik olarak düşürülür ve tekrar bakiye kullanımı yapılmaz.

Provizyonda bekleyen para ne zaman onaylanır?

Provizyon işlemi öncelikle bir güvenlik sistemdir. Yaptığınız harcama denetlendikten sonra 24 saat bitiminde hesap hareketlerine düşecektir.

Kredi kartı işlemi neden provizyonda bekler?

Provizyonda bekleyen harcama ilk önce sistem tarafından denetlenmektedir. Bekleme süresi genel olarak 1 gün süren bu işlemden sonra harcama kart hareketlerine yansıyacaktır.

 

kredi kartı provizyon işlemi provizyon işlem iptal edilir mi bekleyen provizyon ne demek