Bel ağrısı egzersizleri. Bel ağrısına iyi gelen hareketler

TAKİP ET

Ülkemizde Pandemi dolayısıyla bel ağrısı şikayetleri artmıştır. Günümüzde birçok insan bel ağrısı nedeniyle rahatsızlık çekmektedir. Bel ağrısına iyi gelen hareketler ve bel ağrısı egzersizleri belli oldu.

Reklam
Reklam

Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamaktadır. Hem evde hem de iş yerinde hareketsiz kalan insanlar bel ağrısı çekmektedir. Buna bir de Pandemi dönemi eklenince belasından şikayet eden insan sayısı gitgide artmaktadır. Ülkemizde Pandemi dolayısıyla bel ağrısı şikayetleri artmıştır. Günümüzde birçok insan bel ağrısı nedeniyle rahatsızlık çekmektedir. Bel ağrısına iyi gelen hareketler ve bel ağrısı egzersizleri belli oldu.

Bel Ağrısına İyi Gelen Hareketler

Bel ağrısına birçok şey sebep olabilir. Ancak genellikle hareketsiz bir yaşam ve fazla kilolar bel ağrısına yol açan en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bel ağrısı problem yaşayan insanlar genellikle kas gücünde zayıflık, kas esnekliğinin azalması ve kas dayanıklılığının azalması gibi şeylerden şikayet ederler.

Bu gibi sorunlar nedeniyle kronikleşen bel ağrısına doktorlar genellikle düzenli egzersiz önermektedir. Fizik tedavi merkezlerine giderek buradaki doktorlardan alacağınız egzersiz önerileri sayesinde bel ağrısı konusunda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bel Ağrısı Egzersizleri

Bel ağrısından şikayetçi olan insanlara doktorlar tarafından genelde lomber segmental stabilizasyon, hip flexor, lying pelvic tilts, glute bridge, hip thruster, bird dog, pall of press, swiss ball extension, swiss ball crunch, swiss ball plank, mcgill crunch, side plank, iliyopsuas gibi hareketler önerilmektedir.

bel ağrısı egzersizleri bel ağrısına iyi gelen hareketler