Belçika'da dört kadını katleden adam Türkiye'ye getirilince serbest bırakıldı!

TAKİP ET

Belçika'nın Gent şehrinde 4 kadını katlederek ölümlerine neden olan Osman Çallı müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti. Cezasının geri kalanını çekmesi için Türkiye'ye gönderilen Osman Çallı'nın Türk mahkemeleri tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Eşini, hamile kız kardeşini ve 2 kadını daha öldüren Osman Çallı isimli bir kişi Belçika'nın Gent şehri yasalarında idam cezası olmadığı için müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 4 kadının ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Osman Çallı, 8 Haziran 2013'te Türkiye'ye iade edildikten sonra burada çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.



Olay 11 Kasım 2004 yılında Belçika'nın Gent şehrinde meydana gelmişti. O dönemde orada yaşayan Osman Çallı, 25 yaşındaki eşi Teslime ile birlikte hamile olan 19 yaşındaki kız kardeşi Hacer Çallı'yı önce sandalyeye bağlayıp kurşunlamıştı. Üzerlerine yorgan atıp ateşe verdikten sonra da Aalst kentine giden Osman Çallı, burada eski eşi kayınvalidesini ile evde bulunan bir erkeğe kurşun yağdırdı. Eski eşi ve kayınvalidesi de hayatını kaybederken tekrar Gent'e dönen Çallı, aracı arıza yapınca bir kadın sürücüyü silah zoru ile rehin aldı.

Şehre geldiğinde polise teslim olan Osman Çallı ailesinin namusunu temizlediğini söyleyerek işlediği cinayetleri itiraf etti. Dört kadının ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Osman Çallı, çıkarıldığı mahkeme tarafından ömür boyu hapse mahkum edilirken bir süre Belçika'daki cezaevinde kalan Çallı, cezasının geri kalanını çekmesi için Türkiye'ye iade edildi.



TÜRKİYE'DE SERBEST BIRAKILDI!

Türkiye'ye geldikten sonra 3 yıl kadar hapiste kalan ve daja sonra mahkemeye çıkarılan Osman Çallı'nın serbest bırakıldığı ortaya çıkarken Belçika Adalet Bakanlığı, Türk makamlarından bir açıklama talep etti. Katledilenlerin yakınları ile birlikte sosyal medya da söz konusu gelişmeye büyük tepki gösterdi.

63 yaşındaki Osman Çallı, kendisine telefonla ulaşan Belçika'daki VTM Haber kanalında görevli muhabire Türkiye'de denizin, kumsalın e güneşin tadını çıkardığını söylediği cezasını yeterince çekerek yeni bir hayata başladığını anlattığı öğrenildi. 

Kısa bir süre sonra oğlunu kucağına alacağını beklediğini belirten Osman Çallı'nın artık rahat bırakılmak istediğini de dile getirdiği aktarıldı.

belçika 4 kadın osman çallı türkiye serbest bırakılma kararı