Belediye otobüsünde kalp krizi geçiren vatandaş şoförün hızı sayesinde kurtuldu!

TAKİP ET

Sakarya Belediyesi'ne ait 14 numaralı Gar Meydanı-Yazlık hattı otobüsünde bir yolcunun kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Otobüs şoförü zamanla yarışarak yolcuyu hastaneye yetiştirdi ve doktorlarında çabasıyla kalp krizi geçiren vatandaş hayata döndürüldü.

Reklam
Reklam

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan otobüs şoförü Recep Dağdelen, bugün bir yolcunun hayatının kurtulmasında büyük rolü oldu. 14 numaralı Gar Meydanı-Yazlık hattı otobüsündeyken birden fenalaşan  60 yaşındaki Hakkı Kösedağ'ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Otobüs şoförü hemen aracını güzergahın dışına çıkardı ve Kösedağ'ı aracın kornasını hiç kapatmadan diğer sürücülerden öncelik isteyerek dakikalar içinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne yetiştirdi. 



Hastaneye geldiği saniyelerde kalbinin durduğu anlaşılan Hakkı Kösedağ, doktorların yoğun çabası soncu tekrar hayata döndürüldü. Otobüste bulunan diğer vatandaşlar ise otobüs şoförünü gösterdiği cesaret ve mücadelesi için tebrik etti.



"ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI" 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise olayın hemen ardında yaptığı açıklamada kurum olarak bütün personellere her şeyden önce insan sağlığının önemli olduğunu söylediklerini ve kendilerinin de bu hassasiyetle çalıştıklarını gördüklerini kaydetti. Açıklamada ayrıca, Sakarya halkının sağlığı ve huzuru için gece gündüz çalışan personellerimizden Recep Dağdelen'in aracında kalp krizi geçiren yolcu için seferber olup, bir canın kurtulmasını sağlaması nedeniyle kendilerini onurlandırdığını ve Dağdelen'e bu davranışından dolayı da teşekkür ettikleri belirtildi.
 

sakarya belediyesi Recep Dağdelen Hakkı Kösedağ kalp krizi