Belediyeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Şikayet dilekçe örneği

TAKİP ET

Yaşanan sorunlar sonrasında belediye yazılan şikayet dilekçeleri oldukça ilgi görmektedir. Belediyeye şikayet dilekçesi yazmak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Günlük hayatta yaşanan sorunların belediyeye bildirilmesi normal karşılanmasıyla şikayet dilekçesi yazılmaktadır. Belediyeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır? Belediyeye şikayet dilekçe yazma detayları...

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi bazı kurumlardaki yoğunluk nedeniyle randevu almak veya belediye başkanı ile görüşmek zor olabilir. Bu konuda atılabilecek adımlardan birisi dilekçe vermek oluyor. Bazıları dilekçenin nasıl hazırlanması gerektiğini bilmek isteyebilir. Özellikle rastlanan şikayet dilekçesi hakkında detaylar...

Belediye şikayet dilekçesi nedir? 

Belediyeye ait olan yerlerde yaşanan sorunlar için belediyeye yazılan dilekçe türüdür. Kişinin şikayetini dile getirerek belediyeye bilgi vermesi için gerekli olan resmi evraktır. 

Belediyeye şikayet dilekçesi örneği

Belediyeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır? 

Vatandaş, ister elle ister bilgisayar üzerinden çıktı alarak ister internet üzerinden dilekçe yazabiliyor. İnternet üzerinden dilekçe yazılacak ise e-dilekçe platformu veya belediyenin kendi sitesindeki dilekçe verme sistemi tercih edilebilir. Online platform üzerinde dilekçe yazdıktan sonra e-devlet üzerinden veya belediyenin kendi sitesinden sonuç takip edilebiliyor.

Ortak kullanım alanı işgali belediyeye şikayet dilekçesi 

Vatandaşlar, şehrinde yaşamış olduğu ortak kullanım alanı işgali için belediyeye başvurarak şikayet dilekçesi verebiliyor. Bunun için yapılması gereken şey dilekçeye bu konuda gerekli detayları eklemek. Dilekçe hazır olduktan sonra eğer var ise gerekli kanıt evrakları da dosyaya eklenebilir. Bu aşamalar hazır olduktan sonra dosya belediyeye teslim edilmelidir.

belediyeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır belediyeye şikayet dilekçesi şikayet dilekçesi örneği