Benzin 30 TL mi olacak? İndirim bekleyenlere kara haber geldi! Akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam

TAKİP ET

Döviz kurundaki dalgalanma ne yazık ki akaryakıt Fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Benzin motorin ve LPG ye zam üstüne zam gelirken vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Son olarak benzin fiyatları 19 Mayıs 2022 Perşembe gece yarısından itibaren 1 lira 3 kuruş zamlandı. Birçok kişi ise şu anda benzin 30 TL olacak mı sorusuna yanıt arıyor.

Reklam
Reklam

Brent petrolün varil fiyatının da yaşanan artış ve döviz kurunun yükselmesi nedeniyle ülkemizde akaryakıt fiyatlarına Neredeyse her gece zam geliyor. Son olarak 19 Mayıs Perşembe gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına zam yapıldı. Benzin ve motorin fiyatları her gün altın fiyatları anlık olarak Takip ediliyor. Şimdi ise vatandaşların gündeminde benzin 30 TL olacak mı sorusu var. Peki, benzin 30 TL mi olacak? Benzin fiyatları daha ne kadar artacak?

Benzin fiyatlarına 21 Mayıs Cumartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim bekleniyor. Alınan bilgiye göre indirim 1,02 TL olacak. Yani benzinin litre fiyatı düşecek. Ancak motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Bir yandan indirim haberi vatandaşları mutlu ederken bir yandan da döviz kurunda yaşanan dalgalanma araç sahiplerine endişelendiriyor. Çünkü döviz kurundaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını doğrudan ilgilendiriyor. Bu konuda ise endişeler benzinin litre fiyatına 30 TL'ye kadar çıkabileceği yönünde. Peki, benzinin litresi 30 lira olacak mı? Benzin 30 TL olacak mı?
 

Benzin 30 TL olacak mı?


Benzin fiyatlarına son olarak 19 Mayıs 2022 Perşembe gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir lira 3 kuruş zam yapıldı. Benzinin litre fiyatı bu zamla birlikte 24 liraya kadar dayandı. Bir yandan brent petrolün varil fiyatının da yaşanan artış bir yandan da döviz kurlarının yukarı yönlü hareketi vatandaşları endişelendirmek ye devam ediyor. Benzinin litre fiyatının 30 liraya kadar yükselmesinden endişe ediliyor. Peki, benzinin litre fiyatı 30 TL olacak mı? Vatandaşların dolar kurunun baskılanması için devletten bir müdahale bekliyor. Eğer beklenen müdahale yapılmazsa benzinin litre fiyatı Sadece bir iki hafta içinde 30 TL'ye kadar dayanabilir.

20 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları


20 Mayıs 2022 Cuma günü güncel akaryakıt fiyatları şöyle;
İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,08 TL, benzinin litre fiyatı 23,86 TL, LPG fiyatı 11,24 TL. Bu gece yarısından itibaren gelecek indirim ne benzinin litre fiyatına yeniden 23 liranın altında düşeceği tahmin ediliyor ancak döviz kurunda yaşanan oynaklık vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor.