Benzin fiyatlarına bu gece 25 kuruş indirim bekleniyor

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarına son günlerde yapılan zamlar vatandaşları isyan etti derken bu geceden itibaren geçerli olmak üzere indirim geleceği duyuruldu. Ancak indirim oranı vatandaşlardan tepki çekti. Çünkü 23 Haziran Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda sadece 25 kuruş fiyat indirimi yapılacak.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatları vatandaşları İsyan ettirmeye devam ederken brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş ve birlikte yapılacak indirim merak ediliyordu. Petrolde sert düşük birkaç gündür gündemde. Ancak benzin ve motorin fiyatlarında indirim hala yapılmadı. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu akşam indirim yapılacak.

Sadece 25 kuruşluk indirim

Sektör kaynakları bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 25 kuruşluk indirim bekliyor. İndirim pompa fiyatlarına yarından itibaren yansıyacak. Ancak sosyal medyada gündeme gelen haber sonrasında vatandaşları adeta isyan etti. Çünkü geçtiğimiz hafta benzin ve motorin litre fiyatına Neredeyse her gün zam yapıldı. Üstelik zam oranı oldukça yüksek olurken indirim oranının son derece düşük tutulması vatandaşlardan tepki çekti.

Motorinde bir değişiklik beklenmiyor

Motorinin litre fiyatında ise bu gece bir değişiklik beklenmiyor. Şu ana kadar motorin fiyatları ile ilgili net bir karar alınmadı.

Güncel benzin ve motorin fiyatları 22 Haziran 2022

Güncel akaryakıt fiyatları da vatandaşlar tarafından her gün olduğu gibi bugün yakından takip ediliyor. 22 Haziran 2022 güncel benzin fiyatları İstanbul'da ortalama 27,51 liradan satılıyor. Motorin litre fiyatı ise İstanbul'da bugün 29,99 lira.