Benzin fiyatlarına zam geldi mi 16 Mayıs 2022? Bugün benzin, motorin ve LPG kaç TL?

TAKİP ET

16 Mayıs 2022 Benzine zam geldi mi? 16 Mayıs benzin ve motorine LPG kaç TL oldu? Dünyada brent Petrol fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle araç sahipleri bugün Benzine zam gelecek mi sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ve her gün artan döviz kurları sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına Neredeyse her gün zam geliyor. Peki, bugün akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi?

Reklam
Reklam

16 Mayıs Benzine zam mı geldi? Benzine zam gelecek mi ve Benzinin litresi ne kadar olacak gibi soruların yanıtı bugün araç sahibi milyonlarca vatandaş tarafından en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Döviz kurlarında yaşanan Yükseliş ve Rusya halkı arasında hala devam eden Savaş nedeniyle akaryakıt fiyatları ve brent petrol fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu durum pompa fiyatlarına da yansıyor yani vatandaşların cebine de etki ediyor. 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve LPG’ye zam yapılacağı iddiaları hafta sonu gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, benzine zam geldi mi?

Bugün brent petrol ne kadar oldu?

Araç sahipleri brent petrol fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle son derece endişeli. Geçtiğimiz haftalarda brent petrolün varil fiyatı 100 Doların altına kadar düşmüştü ama bu hafta yeniden yükselmeye başladı. Şu sıralar brent petrol fiyatları 110 Dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bu artış araç sahiplerini bir hayli endişelendirdi. Peki, benzine zam geldi mi? Benzin ve motorine zam gelecek mi?

16 Mayıs benzine zam geldi mi?

Sosyal medyada yer alan iddialara göre 16 Mayıs Pazartesi günü 17 Mayıs perşembe gününe bağlayan gece LPG 40 kuruş benzine ise 1,68 TL zam gelecek. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam sonrasında benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,80 TL, Ankara'da 22,93 TL olacak.