Benzine gece yarısı indirim geldi ama… Motorin, LPG olduğu yerde sayıyor

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle motorin ve benzine indirim bekleniyordu. İndirim Haberi geldi ancak sadece 25 kuruş olması tepki çekti. Peki, motorin ve benzine indirim gelecek mi? güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatları son dakika gelişmeleri milyonlarca araç sahibi tarafından yakından takip ediliyor. brent petrolün varil fiyatın da yaşanan düşüş Nedeni ile günlerdir indirim yapılması bekleniyordu. Nihayet indirim haberi dün verildi. Yaşanan son gelişmelere göre benzinin litre fiyatında 25 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak vatandaşlar bu indirime isyan etti. Brent petrolün varil fiyatının 109 dolara kadar gerilediğini söyleyen vatandaşlar sadece benzine 25 kuruşluk indirim yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Peki, akaryakıt fiyatlarına gelen indirim var mı? Benzin ve motorin fiyatı düşecek mi?
 

Benzine indirim yapıldı

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurundaki artış nedeniyle son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam yapılıyordu. Ancak Brent Petrol fiyatlarındaki saat düşüş sonrasında vatandaşlar da indirim beklemeye başladı. Beklenen indirim haberi dün verildi ve gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim geldi. Motorin ve LPG’ye ise indirim yapılmadı.
 

23 Haziran güncel benzin fiyatları

Gece yarısından itibaren geçerli olan 25 kuruşluk indirim sonrasında İstanbul'da benzinin litre fiyatı 27,26 konuşa Ankara ve İzmir'de ise 27,38 kuruşa geriledi.
 

Benzin ve motorine indirim olacak mı?

Brent petrolün varil fiyatının 109 dolara kadar gerilemesi ile birlikte vatandaşlar benzin ve motorinde daha büyük indirim bekliyor. 25 kuruşluk indirim araç sahiplerini tatmin etmezken sosyal medyada da bu konuda tepki sesleri yükseldi. Yaşanan gerileme ile birlikte benzinin litre fiyatının 24 liraya kadar düşünmesi gerektiği söyleniyor.