Benzine iki haftada 5.5 TL zam gelmişti! 15 Haziran'da benzin indirimi geliyor

TAKİP ET

Benzin ve motorine son 2 haftada peş peşe yapılan zamlar artık sürücüleri kontak kapatacak duruma getirmişti. Benzinin litre fiyatına 2 haftada 5.5 TL zam yapılırken bu defa vatandaşları az da olsa memnun edecek haber geldi. 15 Haziran'da benzinin litre fiyatına 97 kuruş indirim geliyor.

Reklam
Reklam

Dünyada brent petrolün varil fiyatının da yaşanan artış ve dövizdeki değişiklikler nedeniyle benzin ve motorin zamları son günlerde vatandaşları canından bezdirdi. 27 Mayıs’tan bu yana 4 defa zam yapılan benzinin litre fiyatına 2 haftada gelen zam 5 lira 50 kuruş oldu. Sürücüler artık benzin ve motorin fiyatları nedeniyle kontak kapatma noktasına gelirken bu defa benzine indirim Haberi geldi. Ancak yapılacak olan indirim yapılan zamların yanında neredeyse devede kulak kalacak.
 

Benzinin litre fiyatına 97 kuruş indirim

Alınan bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 97 kuruş indirim geliyor. Son günlerde zam haberleri ile sık sık gündeme gelen motorinin litre fiyatında ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Benzinin litre fiyatına yapılacak olan indirim son dönemlerde gelen zamların yanında çok az kalsa da sürücüler yine de bu indirimden memnun.
 

Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?

Yapılan son zamlar sonrasında İstanbul'da güncel motorin litre fiyatı 27 lira 84 kuruş, benzinin litre fiyatı ise 28 lira 44 kuruş oldu. İstanbul'da oto gaz litre fiyatı ise 12 lira 40 kuruştan satılıyor.
 

İndirimli benzin fiyatları ne kadar olacak?

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre bu gece yapılması planlanan benzinin litre fiyatına indirim haberleri doğru ise İndirimin ardından İstanbul'da Benzinin litresi 27,44 TL, Ankara'da 27,50 5 TL ve İzmir'de 27,56 TL olacak.
 

Benzine iki haftada rekor zam

Bir önceki yıl İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7,72 TL'den satılırken bu yılbaşında 12,29 TL olmuştu. Benzinin litre fiyatına yıllık bazda yapılan zam oranı %255 olurken Yılbaşından bu yana yapılan zam oranı ise %123 olarak açıklandı. Son 2 haftada ise benzinin litre fiyatına toplamda 5,50 TL zam geldi.