Benzine indirim, otogaza zam! 14 Temmuz 2022 benzin otogaz fiyatları

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken benzin ve motorin fiyatları da bu dalgalanmadan etkileniyor. Benzin ve motorin fiyatları indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzin indirim gelirken otogaza ise zam geldi.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken benzin ve motorin fiyatları da bu dalgalanmadan etkileniyor. Benzin ve motorin fiyatları indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzin indirim gelirken otogaza ise zam geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olan güncel fiyatlar araştırılırken benzine 1 lira 55 kuruş indirim, otogaza ise 30 kuruş zam geldi. Peki, 14 Temmuz 2022 benzin ne kadar? 14 Temmuz 2022 otogaz ne kadar? 1 litre benzin ne kadar? Otogaz fiyatları ne kadar İstanbul? Benzin fiyatları ne kadar İstanbul? İşte tüm detaylar…

Benzine İndirim Geldi

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş brent petrol fiyatlarını da etkiliyor. Savaş sebebiyle brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken brent petrolün 100 doların altına düşmesinin ardından benzine de okkalı bir indirim geldi. Benzinin litre fiyatı bu geceden itibaren geçerli olmak üzer 1 lira 55 kuruş indirim geldi. İndirimle birlikte benzinin İstanbul’da litre fiyatı ortalama 23 lira 65 kuruş seviyelerine düşecek.

Otogaza Zam

Brent petrolde yaşanan düşüş sonrasında otogaza ise zam geldi. 14 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere otogaza 28-30 kuruşluk zam geldiği aktarıldı. Otogaza gelen 30 kuruşluk zammın ardından İstanbul’da otogaz fiyatı 10 lira 67 kuruştan 10 lira 97 kuruşa yükseldi.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim devam ederken gelen zam ve indirim haberleri ile akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı merak konusu oldu. Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineler tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar ise rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.