Benzine ve motorine zam kapıda: Benzin ve motorine ne kadar zam gelecek?

TAKİP ET

Benzin ve motorine gelen zamlar gündemde yer alıyor. Çok fazla fiyat artışının yaşanması sonrası vatandaşlar benzin ve motorine tekrar zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Benzin ve motorine zam kapıda. Benzin ve motorine ne kadar zam gelecek? Bu haberimizde benzin ve motorine gelmesi beklenen zamma ilişkin detayları sizler için derledik. İşte benzin ve motorine beklenen zamma ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Brent ham petrolü varil başına 90 doları aştı, ardından biraz yavaşladı. Brent ham petrolü hala 88-89 dolardan işlem görüyor. Bu haftanın başlarında dünya piyasalarında bir ton benzin ton başına 813, motorin ton başına 750 oldu. Ürünün fiyatı arttı. 4 günde bir ton benzin 854 doları, bir ton mazot 787 doları aştı. Benzine ve motorine zam mı gelecek?

2 Şubat tarihinde benzine zam gelebilir

Sanayiciler, bu verilerde, benzin ve motorine 75-80 kuruş aralığında önümüzdeki hafta ortasında bir artış beklendiğini söyledi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada 2 Şubat'a dikkat çekerek, "Hem Brent Petrol hem de küresel piyasalarda  kapanış verileri  önemli. Bu trend devam ederse 2 Şubat Çarşamba günü benzin ve motorine zam gelmesi  mümkün" dedi. 

Benzin zam benzin fiyatları motorin fiyatları