Berfu Yenenler deprem bölgesinden döndükten sonra gözyaşlarına boğuldu! Çocuklarla ilgili gördüklerine dayanamadı

TAKİP ET

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler çifti Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından depremden etkilenen illerden biri olan Malatya'ya gitti ve depremzedelere yardım için gönüllü olarak bölgede yer aldı.

Reklam
Reklam

Fatih Altaylı’nın konuğu olan Berfu-Eser Yenenler çifti deprem bölgesinde yaşadıklarını ve gördüklerini anlatırken duygusal anlar yaşadı. Depremin ilk gününden bu yana desteklerini esirgemeyen ve deprem bölgesi olan Malatya’ya giderek yardımda bulunan ünlü çiftten Berfu Yenenler, çocuklarla ilgili gördüklerini anlatırken hem ağladı hem de ağlattı.

‘ÇOCUKLAR İÇİN AYRICA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Depremden sonra kendilerine sosyal medya üzerinden gelen mesajlardan bahseden Eser Yenenler, sosyal medya kullanarak destekte bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Daha sonra eşi Berfu Yenenler ile birebir orayı görmek istediklerini anlatan Eser Yenenler, eşinin Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) gönüllüsü olduğunu ve hemen TEGV ile iletişime geçtiğini aktardı. Bölgeye gittiklerinde çadır kentlerde yaşayan vatandaşları ziyaret ederek yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Yenenler, ‘Konu aslında bir yandan da şimdi başlıyor aslında. Bu süreç çok uzun. Sürekli gideceğiz. O kadar iyi geldik ki insanlara. Unutulmayacağız hissiyatını gördük. O insanlar güvenli bir yerde yaşayana kadar ülkece bu süreci bırakmamamız lazım. Oradaki çocuklar için ayrıca çalışmalar yapıyoruz.’ dedi.

BERFU YENENLER GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Gönüllüsü olduğu TEGV’in ateş böceği tırlarıyla bölgeye gittiklerini anlatan Berfu Yenenler ise çocuklarla ilgili yaşadıkları ve gördüklerini anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Oradaki zor durumda en büyük zorluğu yaşamalarına rağmen yine en pozitif olanların çocuklar olduğunu söyleyen Berfu Yenenler, Suriyeli çok çocuk var. Türk ve Suriyeli çocuklar kardeş gibiler. En zor durumda olmasına rağmen en mutlu ve pozitif olanlar çocuklardı. Bu daha yaralayıcı. Onlara verilen bir keki bile sen de ister misin abla diye soruyorlar.’ dedi. Tüm bunları anlatırken duygusal anlar yaşayan Berfu Yenenler’in anlattıklarından etkilenen Fatih Altaylı da gözyaşlarına hakim olamadı.