Bergen filmi ne zaman vizyona girecek? Bergen 'in konusu nedir?

TAKİP ET

Türk arabesk şarkıcılarından biri olan Bergen 'in yaşamını konu alan Bergen filminin çekimleri bitti. Filmin vizyon tarihi de belli oldu ve vatandaşlar tarafından Bergen filmi ne zaman vizyona girecek? Bergen 'in konusu nedir? Film vizyon tarihi ne zaman? şeklinde yer alan sorular sorularak cevapları araştırılmaya başlandı. Biz de bu konuda araştırma yaptık ve bütün detayları haberimizin içeriğinde paylaştık. İşte Bergen film detayları..

Reklam
Reklam

Acıların kadını olarak bilinen usta arabesk müzik şarkıcısı olan Bergen 'in başından geçen olaylar ile hayatının tamamını konu alan Bergen adlı filmin gösterime girmesi için geri sayım başladı. Çekimlerin bitmesi ile birlikte fragmanının yayınlanması ile pek çok kişide büyük bir etki yaratan film, şu sıralar vatandaşların gündeminde başta gelen konular arasında yer alıyor. Bu doğrultuda güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah 'ın başrol olarak yer aldığı ve usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu 'nun da içinde olduğu film ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler için de '' Bergen filmi ne zaman vizyonda olacak? Filmin konusu nedir? Bergen filminin vizyon tarihi belli mi? '' şeklinde yer alan soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Bergen filminin konusu nedir?
Bergen filmi, arabesk şarkıcısı olan ve Bergen adı ile de şarkı söylediği zamana damgasını vuran Belgin Sarılmışer 'in hayatını ve yaşadığı olayları anlatıyor. Annesi ve babası boşandıktan sonra Ankara 'ya yerleşen fakat konservatuar eğitimini yarıda bırakarak PTT 'de memur olarak görev yapan Bergen, Seyman Kulüp adındaki pavyonda arkadaşlarının istekleri üzerine Orhan Gencebay 'ın '' Batsın Bu Dünya '' adlı şarkısını söylemiş ve ardından da pavyon sahibi tarafından beğenilmiş ve şarkı söylemesi için teklif almıştır. Ankara 'da bir süre boyunca pavyonlarda şarkı söylemiş ve sonrasında ise Adana 'ya giderek burada da Halis Serbest ile tanışmıştır. Halis Serbest ise her gece Bergen 'e çeşitli çiçekler gönderir ve her gece Bergen 'in çalıştığı pavyona giderek en ön masadan yer ayırtıp şarkıcıyı dinlemektedir. Halis Serbest 'in hem ısrarı hem de inadı sonucunda dünya evine girerler. Fakat, Halis Serbest 'in başka bir kadın ile evli olduğunu öğrendiğinde ise Bergen bu ilişkiyi bitirir.

1988 senesinde kendisi ile bir mülakat yapıldığı esnasında Bergen yaşananları şu şekilde açıkladı:
'' Ben sahneyi çok seven ve açıkçası da sanatına aşık olan bir kadınım. O ise kıskanç yapılı bir insandı. Önceleri bunu bana hissettirmemeye çalıştı ancak daha sonradan ortaya çıktı ve bend de ilk dayağımı o zaman yedim. Beni sahneden aldı ve bir eve kapattı. ''
Yaşanan bu ayrılığın ardından ise Bergen annesi ile beraber İzmir 'e kaçıyor. Halis Serbest ise bu sırada kiralık bşr katile 500 bin TL verip İzmir 'e Bergen 'in peşine düşmesi için gönderir. 31 Ekim 1982 yılının gece saatlerinde İzmir Alsancak 'ta New York adında bir pavyonun kapısında Bergen annesi ile taksiye binecek iken kiralık katil Bergen 'in üstüne bir kova kezzap atar. Bergen çok daha sonradan kendisi ile yapılan bir mülakatında ise o olay anını şu şekilde anlatmıştır;
'' O anda iki gözüm gitti. Birazcık ta alkollü olduğumdan dolayı yaşanan hiçbir şeyin tam olarak farkında değildim. Yalnızca çığlıklar duyuyordum. Bir ara ' Suya götürün! ' dediler. Kadere bakın ki o esnada da sular kesilmiş. Su, ip gibi akıp gidiyor. Üstümdeki kıyafetleri yırtarak her tarafımı sardılar. O anda her yer çok karanlık, hiçbir şey göremiyor ve gözlerimi de açamıyordum. Aradan kısa bir zaman geçtikten sonra ise ekip arabası geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi 'ne götürdüler. Hastanede tam olarak 45 gün kaldım ve bu sürede yara tedavisi gördüm. ''
Bergen, 14 Ağustos 1989 'u 15 Ağustos 'a bağlayan gece, Adana 'nın Pozantı ilçesinde boşanmış olduğu eski eşi tarafından silah ile vurularak öldürüldü. 30 senelik kısacık hayatında tam 6 long play, 11 adet kaset, 129 tane şarkı ve 1 tane de video film sığdıran şarkıcı, baba ocağı olan memleketi Mersin 'e defnedildi. Bergen 'in mezarı ise Toroslar, Mersin 'de ki asri anıt mezarlığı ziyaretçiler için açıktır. 
Film, Bergen 'in he başından geçen olayları anlatacak hem de bir kadının yaşadığı zorluklara karşı yaşama tutunmasını izleyicilere aktaracaktır. 

Bergen filmi vizyon tarihi ne zaman? Film ne zaman vizyonda olacak? 
Bir döneme damgasını vuran arabesk müziğin usta isimleri arasında yer alan Bergen 'in ( yani Belgin Sarılmışer ) hayatını konu alan film herkes tarafından büyük bir merak ile beklenmektedir. Başrolünde güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah 'ın olduğu Bergen filmi, 4 Mart 2022 Cuma gününde vizyona girecek ve sinema salonlarında yayınlanacak.

Bergen filminin oyuncuları kim?
Bergen filminin oyuncu kadrosunda birbirinden yetenekli pek çok ünlü isim yer almaktadır. Kadroda başrol olarak güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah yer alıyor ve ayrıca Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ile Suzan Kardeş 'te yer alan oyunculardır.

bergen Bergen filmi ne zaman vizyona girecek? Bergen filminin vizyon tarihi belli mi? Bergen filminde hangi oyuncular var? Bergen in konusu nedir?