Bergen kimdir? Bergen nereli, kaç yaşında vefat etti, gerçek adı nedir? Bergen şarkıları hayatı ve biyografisi

TAKİP ET

Şarkıcı Bergen'in filminin yapılması sonrası Bergen kim, neden öldü soruları sıkça sorulmaya başladı. Bergen'in gerçek isminin ne olduğu ise merakları arttırdı. Bergen'in gerçek hayat hikayesini merak edenler araştırmaya başladı. Bergen kimdir, gerçek adı ne, kaç yaşında öldü, nereli, şarkıları nelerdir, neden öldü sorularının yanıtı ve daha fazlası haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Sahne adı Bergen olan Belgin Sarılmışer arabesk-fantezi şarkıcısı olarak ismini duyurdu. Bunun üzerine yaşadığı hayat hikayesi herkesi derinden etkiledi. Bergen'in hayat hikayesi, biyografisi detayları...

Bergen kimdir? 

15 Temmuz 1959 yılında Mersin de dünyaya gelen Bergen'in gerçek adı Belgin Sarılmışer'dir. Hayatını şarkıcılık yaparak geçindiren Bergen, Mersin'de 7 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi ve babasının ayrılığı sonrası annesinin yanında kalan Bergen hayatına Ankara'da devam etti.

Arkadaşlarıyla eğlence amaçlı gittiği Seyman Kulüb'ünde ısrar üzerine şarkı söyleyen Bergen'in hayat hikayesi orada başladı. Pavyon sahibinin sesini beğenmesi üzerine iş teklifi alan Bergen teklifi kabul ederek bir süre sahnelerde yer aldı. Sonrasında ise Adana'ya çalışmak üzere gitti. 

Adana'da Halis Serbest ile tanıştı. Halis Serbest her gece şarkıcıya çiçekler gönderiyor ve her gece Bergen'in çalıştığı pavyona gidip en ön masadan şarkıcıyı seyrediyor. Halis Serbest'in ısrarı ve inadı ile evlendiler. Ancak Halis Serbest'in başkasıyla evli olduğu ortaya çıkınca Bergen ilişkiye son verdi.

1988 yılında kendisi ile yapılan bir mülakatta Bergen olanları şöyle anlattı:

"Ben sahneyi çok seven, açıkçası sanatına ışık bir kişiydim. O ise kıskanç bir insandı. İlk başlarda bana hissettirmemeye çalıştı. Ama sonra ortaya çıktı, ilk dayağımı o zaman yedim. Beni sahneden aldı ve bir eve kapattı."

Bergen, daha sonra yapılan bir mülakatta olay anını şöyle anlatacaktı:

"O anda iki gözüm gitti. Biraz alkollü olduğum için hiçbir şeyin farkında değilim. Sadece çığlıklar duyuyorum. Bir ara 'Suya götürün!' diyorlar. Kadere bak ki, sular kesik. Su, ip gibi akıyor. Üzerimdeki giysileri yırtıp her tarafımı sardılar. O an her yer çok karanlık, bir şey göremiyor, gözlerimi açamıyorum. Kısa bir süre sonra ekip arabası geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüler. Hastanede 45 gün kaldım, yara tedavisi gördüm."

Ölümünden sonra pek çok arabesk ve nostalji konseptli albümlerde şarkıları yer alan Bergen, Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca gibi pek çok sanatçı tarafından cover'landı.

Bergen ne zaman vefat etti? 

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece,  Pozantı, Adana'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; 30 yıllık kısa yaşamına 6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen memleketi Mersin'e defnedildi. Toroslar, Mersin'deki asri anıt mezarlık ziyarete açıktır.

Bergen'in tüm albümleri ve isimleri

1982 : Şikayetim Var

1983 : Kardeşiz Kader

1985 : İnsan Severse

1986 : Acıların Kadın

1987 : Onu Da Yak Tanrım

1988 : Sevgimin Bedeli

1988 : İstemiyorum

1989 : Yıllar Affetmez (Aslen son albümü)

1990 : Giden Gençliğim

1990 : Garibin Çilesi Mezarda Biter

1991 : Son Ağlayışım

bergen kim bergen ne zaman öldü bergen neden öldü bergen gerçek adı bergen kaç yaşında