Berlin'de bir hayvanat bahçesi kapatıldı, nedenini duyan kulaklarına inanamıyor

TAKİP ET

Almanya’nın başkentinde bir hayvanat bahçesi kapatıldı. Sebebini duyan çok şaşırıyor. İşte hayvanat bahçesinin kapanma sebebi…

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir hayvanat bahçesi hakkında kapatılma kararı çıktı ve karar sonucunda hayvanat bahçesi kapatıldı.

Sebebi kuş gribi

Avrupa’da özellikle son birkaç yıldır kuş gribi vakalarına sıkça rastlanmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda Berlin’de bulunan hayvanat bahçesindeki ölen kuşların kuş gribi sebebiyle olduğu ortaya çıktı.

Konu çerçevesinde 13 Kasım’da hayatını kaybeden çekiç başlı leylekte kuş gribine rastlandığı belirtildi. Bu iddialar laboratuvar ortamında gerçekleştirilen testler sonucunda da doğrulanmış oldu. Ardından vakit kaybetmeden gerekli önlemler alınmıştı.

Kuşlara karantina uygulaması

Yapılan açıklamada kuşlara karantina uygulaması yapıldığını ve hayvanat bahçesinin ziyaretçilerin girişine kapatıldığı belirtiliyor.

Berlin Hayvanat Bahçesi Müdürü Christian Kern, “Kuş gribine ya da belirtilerine rastlanan başka bir hayvan bulunmuyor, ancak yönetim olarak her ihtimale karşı diğer kuşlara da gerekli testleri yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.