BES 2022 devlet katkısı kaç oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan BES 2022 hakkında önemli bir açıklama yaptı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 2022 hakkında önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan BES 2022'de değişiklik yapılacağını açıkladı. Peki BES 2022 devlet katkısı kaç oldu? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam toplanan Kabine Toplantısı’nda alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçti. Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ağırlıklı bir açıklama yapan Erdoğan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkında önemli bir karar alındığını açıkladı. Bu yıla kadar BES’e ödenen devlet katkısının yüzde 25 olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararla beraber BES 2022 devlet katkısının değiştiğini açıkladı. Peki BES 2022 devlet katkısı kaç oldu?
BES 2022 Devlet Katkısı Kaç Oldu?
Emekli olmanın arifesinde olan vatandaşların emeklilik sonrasında ekonomik olarak rahat bir hayat geçirmesi amacıyla hayata geçirilen Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sayesinde emekli vatandaşlar gelirlerine ek bir kanal daha açabilmektedir. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada BES 2022 devlet katkısının yüzde 25’denn yüzde 30’a yükseltildiğini açıkladı. Böylelikle emekli vatandaşlara daha fazla ek ücret verilmiş olacak. BES 2022 devlet katkısı hakkında alınan yeni kararın Ocak 2022 ile beraber resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

BES 2022 ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı BES 2022 devlet katkısı