Beşiktaş'ta beklenmeyen ayrılık: o oyuncu ile sözleşme feshedildi!

TAKİP ET

Beşiktaş bu sezon o oyuncu için lisans çıkarmamıştı. Geçtiğimiz 1,5 sezon da kiralık olarak gönderdiği oyuncu ile yolları ayırdı. İşte beklenmedik ayrılık…

Ankaragücü’nde kiralık olarak oynarken gösterdiği başarılı performans sebebi ile 2019-2020 sezonunda Vitoria Guimares'ten 2.4 milyon euro bonservisle transfer edilen Tyler Boyd, Beşiktaş’a geldikten sonra eski performans ve başarısını bir türlü yakalayamadı ve takım ile resmen yollarını ayırdı.

Başka takımlara kiralanmıştı

Beşiktaş’ta istenilen performansı sergileyemeyen ABD’li kanat oyuncu Taler Boyd, önce Demir Grup Sivasspor, sonrasında ise Çaykur Rizespor'a kiralık gönderilmişti. ABD’li oyuncu bu sezon takıma dönse de siyah beyaz forma ile yalnızca 45 dakika sahada kalabilmişti.

Transfer sezonunun bitiminde oluşturulan A takım listesine yabancı kontenjanından giremeyen ünlü oyuncunun kontratı bu sezon sonunda tamamlanıyordu ancak gelen habere göre Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden başlatılan işlemler ile Tyler Boyd’un fesih işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

4 Kasım’da bildirildi

Tyler Boyd’un fesih işleminin gerçekleşmesi için resmi prosedürlerin hepsi tamamlandıktan sonra 4 Kasım’da Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilmişti. Yapılan işlem TFF’nin internet sitesine düşmesine rağmen Beşiktaş KAP’a konu ile ilgili halen bir bildirim göndermedi.

3 yılda piyasa değeri dibe çakıldı

Vitoria Guimares'ten Beşiktaş’a çok büyük hayallerle gelen Boyd, siyah beyazlı takımda istediği başarıyı yakalayamadı. ABD’li kanat oyuncunun piyasa değeri son üç yılda dibe çakılarak 2.3 milyondan 425 bine kadar düşüş yaşadı.