Beyaz Türkler ne demek, kimlere denir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Türkler ifadesi gündem oldu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'te yaptığı konuşma sırasında kullandığı Beyaz Türkler ifadesi gündem oldu. Peki Beyaz Türkler ne demek, kimlere denir? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı konuşmasında iki pitbull cinsi köpek tarafından saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in yaşadığı olay hakkında ''Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza'' ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu ifadesi kısa sürede gündeme oturmuş Beyaz Türkler ifadesinin hangi anlama geldiği konusunda bir çok insan tartışmalar yaşamıştı. Beyaz Türkler’in ne anlama geldiğini merak eden kişiler arama motorları üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki Beyaz Türkler ne demek, kimlere denir? 
Beyaz Türkler Ne Demek, Kimlere Denir?

Türkiye’de şehir hayatı yaşayan büyük bir çoğunluğa göre daha seçkin bir hayat yaşayan insan grubuna Beyaz Türkler adı verilmektedir. Nilüfer Göle tarafından anlamlandırılan Beyaz Türkler Avrupa ülkelerinin yaşam tarzını benimsemiş ekonomik ve eğitim hayatını yurt dışında sürdüren kişiler için kullanılmaktadır. 
Beyaz Türkler ifadesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaziantep’te yaptığı bir konuşma sırasında söylenmiş bir ifadedir. Erdoğan, ''Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza'' ifadelerine de yer verdiği konuşmasının ardından saldırıya uğrayan Asiye Ateş’in babası Hüseyin Ateş ile görüşerek kızının tedavi altına alındığını ve gerektiği takdirde devletin tüm kurumlarının bu olay için seferber olacağını söyledi. 
22 Aralık 2021 Çarşamba günü Gaziantep’te bir sokakta oynarken iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan Asiye Ateş, ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Genç kız ilk müdahalelerin ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek doku nakli tedavisi almaya başladı. Asiye Ateş’in tedavi süreci hakkında bilgi veren   Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, genç kızı saat 13.00 sularında ameliyata aldı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyaz Türkler Asiye Ateş