Beyin için 7 yararlı gıda, tümörü engelliyor ve beyni koruyor!

TAKİP ET

İnsan sağlığı için birçok gıdanın farklı faydaları bulunur. Beynimize yararlı olan bazı yiyecekler konsantrasyon sağlama ve hafızayı güçlendirmede fayda sağlıyor. Beyin fonksiyonlarını arttıran ve bunama gibi birçok duruma yardımcı olan besinlerin çoğunda omega 3 yağları bulunuyor. Bu gıdalar iltihabı azaltır, kan akışını arttırır ve beyne oksijen gitmesini sağlar. İşte antioksidanlar açısından zengin olan 7 yararlı besin…

Reklam
Reklam

Besinlerin beyin sağlığını koruması, iltihabı azaltması, beyin hücrelerini koruyabilmesi gibi, bunlar hafıza ve ruh sağlığı açısından da harika besinlerdir.
Yumurta
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, sinirlerin ve beynin düzgün çalışması adına ihtiyacı olan temel besinler açısından çok zengin içeriğe sahiptir.
Ceviz
Birçok kuruyemiş beyin üzerinde etkilidir. Ceviz, beyni oksidatif stresten korur; yani doku ve hücre hasarına yol açabilecek dengesizlikten ceviz yiyerek beyni koruyabilirsiniz. Ayrıca E vittamini açısından da zengin içeriğe sahiptir. Cevize ek olarak beyin sağlığına en iyi gelen kuruyemişler arasında badem, antep fıstığı ve fındık yer almaktadır.
Somon
Sağlıklı yağlar insan beyni için çok önemlidir ve gerekli miktarda alınmalıdır. Somonsa beynin ihtiyaç duyduğu bu yağı sağlayan sağlıklı besinlerden birisidir.
Sebzeler
Sebzeler sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Özellikle de koyu ve yeşil yapraklı sebzelerin beyni bilişsel gerilemeden koruduğu da bilinmektedir. Araştırmalara göre günde bir porsiyon yeşillik yemek yaşa bağlı hafıza kaybını yavaşlatmaktadır.

Kabak Çekirdeği
Çinko bakımından zengin olan kabak çekirdeği oldukça sağlıklı besinlerden birisidir. Beyindeki hücreler arasında iletişimi düzenlemeye faydası bulunur.
Orman Meyveleri
Çok besleyici olan çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi orman meyveleri iltihabın azalmasında ve beyin hücrelerini korumada etkilidir. Araştırmalar en etkili olanın ise yaban mersini olduğunu göstermektedir. Siyah kuş üzümü, böğürlen, dut, çilek, ahududunun da beyin sağlığı üzerinde oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Kahve
Ruh hali, artan enerji, konsantrasyon ve bilişsel düşüşü önlemek açısından kahveyle kafein almak da etkilidir. Fazla tüketilmediği sürece gereken besinlerden birisidir. Fazla tüketilmesi halinde baş ağrısı, uykusuzluk gibi sorunlara sebep verebilir.