Beykoz'daki orman yangınının sebebi belli oldu

TAKİP ET

Beykoz'da Geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda çıkan yangın paniğe sebep olmuştu. Yangının sebebi merak edilirken İstanbul Valiliği Kent genelinde ormanlara girişi yasaklamıştı. Beykoz'daki yangını çıkardığı tespit edilen 1 kişi gözaltına alınarak serbest bırakıldı. B.N'nin, anızda kaynak yaptığı sırada yangına neden olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşadığı yangın felaketlerinin tekrar etmemesi için geniş önlemler alınmaya devam ediyor. Ancak tüm uyarılara ve önlemlere rağmen geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'da ormanlık alanda yangın çıkmış ve paniğe sebep olmuştu. Yangının sebebi araştırılırken İstanbul Valiliği de ormanlara girişi yasakladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de mevsimsel sebeplerden dolayı olası orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla havadan ve karadan denetim yapmaya devam ediyor.

3 Temmuz pazar günü yapılan denetimler sırasında Beykoz Baklacı Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda Yangın çıktığı belirlenmişti nokta itfaiye ekipleri hemen bölgeye yönlendirilirken helikopter desteğinin de olması ile yangın büyümeden kontrol altına alınmıştı.

1 kişi gözaltına alındı

İtfaiye ve emniyet ekipleri yangının çıkış sebebi ne ilişkin yaptıkları Arama sırasında ormanlık alanın kenarında şüpheli hareketlerde bulunan bir kişiye durdurdu ve kimlik kontrolü yaptı. Emniyet güçleri yangını çıkardığından şüphe ettikleri B.N.’yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda şahsın anızda kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımların yangına sebep olduğu tespit edildi.

Serbest bırakıldı

Emniyette işlemleri tamamlanan kişi daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmaması sebebiyle yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.