Biden ve Putin'den savaş zirvesi! ABD şart koştu..

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında ortaya atılan savaş iddiaları gündemde sıvcaklığını korurken ABD Başkanı Bide ile Rusya lideri Putin'in bir zirve toplnatısı yapacağı konuşuluyor. Bu toplantı için ise ABD'nin bir şartının olduğu da söyleniyor.

Reklam
Reklam

Hem Batılı devletlerin hem de ABD'nin sürekli gündeminde yer alan Ukrayna-Rusya krizi hergün yeni bir haberle ortaya çıkıyor. Ukrayna'nın doğu bölgesinde yaşanan çatışma ve patlamalar Rusya'nın Belarus ile yaptığı bir ortak tatbikatı uzatacak olması da olası bir Rusya-Ukrayna savaşı iddialarını biraz daha güçlendiriyor. 



Geçtiğimiz günlerde Rusya ziyareti yapan ve masa kriziyle günlerce konuşulan Fransa Devlet Başkanı lider Emmanuel Macron, iki ülke arasındaki gerginliğe ilişkin yaptığı konuşmasında ilginç bir açıklamada bulundu. Macron, ABD lideri Biden ile Rusya lideri Putin'in ortak bir zirve toplantısı yapacaklarını söylerken ABD tarafından bu iddialara karşılık ta jet hızıyla yanıt verdiği ve 'bir şart' öne sürdüğünü söyledi.



ABD'NİN ZİRVE ŞARTI!

Macron, yaptığı basın açıklamasında iki ülke liderinin de Avrupa'da güvenlik ve stratejik istikrar konulu bir zirve programı yaptıklarını belirtirken, bu açıklamalara yanıt veren Beyaz Saray, zirvenin kesin bir karar olmadığını Biden'ın söz konusu toplantıyı 'prensipte' kabul ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ayrıca ABD'nin zirve için 'işgalin gerçekleşememesi' şartının olacağı da aktarıldı.

Söz konusu iddialara yönelik Rusya ve Ukrayna tarafından ise henüz konuyla ilgili bir resmi açıklama veya yorum gelmedi.

 

joe biden rusya lideri putin ukrayna krizi zirve toplantısı abd nin şartı