Bilecik sokaklara döküldü! Binlerce kişi şehitler için 'sessiz yürüyüş' yaptı!

TAKİP ET

Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği alanında gerçekleştirilecek olan konser, olumsuz hava şartlarından dolayı ertelenmişti. Bilecik, şehit haberleri sebebiyle konser etkinliğini yeniden erteledi. Binlerce kişi şehitler için sessiz yürüyüş yaptı…

Reklam
Reklam

Bilecik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği alanında gerçekleştirilecek olan Hande Ünsal konseri, olumsuz hava şartlarından dolayı ertelenmişti. Konser etkinliğini şehit düşen askerlerimiz sebebiyle yeniden ertelediler. Etkinlik alanında toplanan binlerce vatandaş şehitler için ‘sessiz’ yürüyüş yaptı. Bilecik Belediye Başkanı V. Melek Mızrak Subaşı, "Şehitlerimizin olduğu bir günde bizler eğlenemeyiz" açıklamasında bulundu.
 

“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları yükseldi


Pençe- Kilit Operasyonu sırasında, PKK’lı teröristler ile yaşanan çatışmada şehit olan askerlerimiz için, Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda konser sebebiyle toplanan binlerce kişiden, konserin iptal edilmesinin ardından ‘ Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sesleri yükseldi. Sloganların sonrasında binlerce kişi önce saygı duruşuna geçip sonra İstiklal Marşı’nı okudu ve şehitler için ‘sessiz yürüyüş’ yaptı.
 

Şehidimiz varken eğlenemeyiz


Meydanda bulunan binlerce kişiye seslenen Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, şehit  olan 5 askerimiz için çok üzüldüğünü ifade ederek, "19 Mayıs coşkusunu hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelemiştik. Burada şimdi bu konuşmayı yapmaya çok zorlanıyorum. Çünkü 5 şehidimiz var. Operasyon devam ediyor. Şehitlerimiz artabilir, yaralılarımız var, yaramız açık bir şekilde kanıyor. Sizler de uygun görürseniz konserimizi bugün iptal etmek istiyoruz. Bizleri anlayışla karşılayacağınızı biliyoruz. Bizler bu vatanın evlatlarıyız. Bu akşam bizler eğlenemeyiz. Çünkü bizler Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri Bilecik’teyiz. O yüzden saygı duruşunda bulunacağız, İstiklal Marşımızı okuyacağız ve sessiz yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.