Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) iş tanımı nedir? Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) maaşları ve güncel iş ilanları

TAKİP ET

Bilgisayar üzerinden çizim yapmakla görevli olan Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) mesleğinin maaşları ve güncel iş ilanları bir çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki bilgisayar operatörü (çizim programları) iş tanımı nedir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Bilgisayar sektöründe çizim elemanı olarak da bilinen bilgisayar operatörü (çizim programları) mesleği son zamanların merak edilen meslekleri arasında yer alıyor. Türkiye’de iş arayışlarına devam eden insanlar bilgisayar operatörü (çizim programları) mesleğinde çalışanların maaşlarını ve güncel iş ilanlarını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki bilgisayar operatörü (çizim programları) iş tanımı nedir?
Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) İş Tanımı Nedir?

Talimatlara uygun bir biçimde bilgisayar üzerinden teknik ve 3d çizimlerini gerçekleştiren personele bilgisayar operatörü (çizim programları) adı verilir. En az ortaöğretim (lise ve dengi) seviyesinde eğitim almış olan kişilerin çalıştığı bilgisayar operatörü (çizim programları) iş ilanları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx sitesi üzerinden sık sık yayınlanmaya devam ediyor.
Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) Ne İş Yapar?

Bilgisayar operatörü (çizim programları) olarak çalışan bir kişinin gün içerisinde yerine getirmeleri gereken bazı görevleri bulunmaktadır. İşte o görevler:
- Verilen talimatlar hakkında bilgi ve kaynak toplamak
- Bilgisayardaki dosya ve çizim işlemleri için hazırlık yapmak
- İki boyutlu çizimler yapmak
- Yapılan çizimler üzerindeki düzenlemeleri gerçekleştirmek
- Üç boyutlu ürünlerin çizimini yapmak
- Çizimlerin ölçülerini kontrol etmek
- Yapılan işlerin kayıt ve arşiv işlemlerini yerine getirmek
Türk Meslekler Sözlüğü’nde 4132.06 meslek kodu ile yer alan bilgisayar operatörü (çizim programları) mesleği meslek ana grubu olarak büro hizmetlerinde çalışan elemanlar grubunda, meslek alt ana grubu olarak genel büro elemanları ile klavye kullanan büro elemanları grubunda, meslek grubu olarak klavye kullanan operatörler grubunda, meslek birim grubu olarak ise veri giriş elemanları grubunda yer almaktadır.
Bilgisayar Operatörü (Çizim Programları) Maaşı Ne Kadar?
Türkiye’de bilgisayar operatörü (çizim programları) olarak çalışan bir kişi aylık ortalama olarak 9.500 TL maaş almaktadır. 2021 yılı itibariyle en düşük bilgisayar operatörü (çizim programları) maaşı 2.826 TL iken en yükseği ise 15.000 TL’dir. Bu maaş kişinin çalıştığı yere göre değişiklik gösterebilir.
 

bilgisayar operatörü (çizim programları) bilgisayar operatörü (çizim programları) maaşı