Bilim insanları açıkladı: 'Aşk iksiri'nin gerçek olması mümkün mü? Ham maddesi oksitosin!

TAKİP ET

Herkes kötü bir ilişkiyi, başarısız bir evliliği kurtarmayı, aşkı ister. Masallardaki o 'Aşk iksiri' gerçek oluyor. Ham maddesi oksitosin olan 'Aşk iksiri'yle ilgili detaylar…

Reklam
Reklam

Bilim insanlarının yaptığı araştırma ‘Aşk iksiri’ni ortaya çıkardı. İki akademisyen ve doktorun Oxford Üniversitesi’nde yaptığı çalışma sonucunda üç ila beş yıla kadar ‘Aşk iksiri’nin ortaya çıkacağı yönünde. Masallardaki aşk iksiri sonunda gerçekten olacak.

Evrimsel Antropolog Dr. Anna Machin, Oxford Üniversitesi’nde yaptığı insan beyninde aşkı hissettiren kimyasal sebeplere dair araştırmada dört maddenin etkili olduğunu söyledi. Bu dört madde; beta endorfin, serotonin, dopamin ve oksitosin. Dr. Anna Machin, yaptığı araştırma sonuçlarıyla birlikte beyin kimyasının aşkı bulma yeteneklerini geliştirmekte, kötüye giden ilişkilerde aşık kalmayı arttırmakta belli başlı kimyasallar kullanılarak gerçekleştirilebileceğini açıkladı.



Oksitosin kullanarak aşk iksiri üretiminin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Anna Machin, ticari şirketler arasında oksitosinin popüler olduğunu belirtti ve bunun flört, özgüven ve aşık olma konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Machin açıklamasında, “Gece dışarı çıkmadan enerji içeceği içmiş gibi bir etkiyi oksitosin yaratıyor. Aynı şekilde bir ilişki potansiyeli bireyle il defa görüşmeden önce alındığı zaman aşk olasılığını arttırıyor. Kötü giden ilişkileri düzeltmekte de etkili oluyor. Fakat konuyla alakalı çok fazla etik sorun ve soru var. Bu sebeple araştırmalar muhtemelen uzun sürecek” ifadelerini kullandı.