Bill Gates'in dikkat çeken açıklaması! DSÖ'yle ilgili ilginç iddia

TAKİP ET

Covid-19 süreci boyunca sık sık Bill Gates ismi gündemde oldu. Dünya Sağlık Örgütü ile beraber oldukça ilginç iddialarda bulundu. Bill Gates, yeni salgınların araştırılmasında görevli olan ekibin yetersiz olduğunu söyledi. DSÖ'nün bu ekipte çalışan sayısının 10 kişiden bile az tam zamanlı çalışanı olduğu iddiasında bulundu. Hem sayıyı hem de bu işe harcanan fonu yetersiz bulduğunu belirten milyarder, yeni pandemi olasılıklarına karşı daha etkili biçimde savaşılabilmesi için bazı önerilerde bulun

Reklam
Reklam

Microsoft’un kurucu ortağı Gates, pandemi dönemi gelmeden önce, 2015 yılında bir konuşmasında küresel bir pandemi tehdidinin ciddiye alınmasını söylemişti. İzleyicilere dünyanın ölümcül bir salgın durumuna hazır olmadığını söylemişti. 2019 yılının sonlarında Covid-19 salgını başlamış ve küresel çapta can kaybına neden olmuştu. Dünya son günlerde yavaş yavaş normale dönüyor.
Gates, şimdi DSÖ ile alakalı yaptığı açıklamayla gündem yarattı. Microsoft’un kurucu ortağı, Dünya Sağlık Örgütü’nün 10 kişiden az tam zamanlı çalışanın ölümcül yeni virüsleri araştırdığını söyledi. Araştırma ekibinin azlığının birçok riski birlikte getirdiğini ve bazı farklı önlemlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Gates’in yeni önerileri var
Bill Gates’in ilk önerisi ‘Küresel Salgın Müdahale ve Seferberlik’ girişimi oluşturulması yönünde. Özellikle bunun Dünya Sağlık Örgütü’nün yönetimine girmesi gerektiğini vurguladı. Ülkeler arasında koordineli biçimde verilerin paylaşılması gerektiğini ve küresel acil sağlık durumlarının yakından izlenmesi gerektiğini Gates vurguladı. Bilgisayar modelleyicileri, epidemiyologlar ve oluşturulacak salgın müdahale ekibinin dahil olduğu bir çalışma grubu oluşturulması gerektiğini belirtti.

Çalışmalar yeterli değil
Bill Gates, Covid-19 öncesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün gelecekteki salgınları keşfetmek için kurulan ekibinin sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Ekibin 10 kişiden az olduğunu belirtti. Bu çalışanların da diğer birçok faaliyet ile dikkatlerinin dağıldığını ekledi. Gelecekteki Covid-19 benzeri durumları önemek için ayrılan fonun daha fazla olması gerektiğini belirtti. Dünya sağlık Örgütü’nün pandemiler konusunda yeterli ve ciddi olmadığını sözlerine ekledi.
En kötüsünü görmedik
Bu trajediyi ön görememiş olmamız ve dünya vatandaşları için bu yatırımları yapmamamız çılgınca, biçiminde ifadeler kullandı. Pandeminin daha ölümcül ve bulaşıcı bir varyant oluşturabileceğini söyleyen Gates, kasvetin ve kıyametin sesi olmak istemediğini ancak daha kötüsünü henüz görmediğimizi belirtti.
Bill Gates’in bu açıklamalarına Dünya Sağlık Örgütü’nden henüz bir cevap gelmedi.