BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Genel zihinsel, resim veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere eğitim imkanı BİLSEM tarafından sunulmaktadır. BİLSEM öğrenci tanımlama ve yerleştirme sürecinin detayları için kılavuz yayınlandı. Öğrenci alımları için yapılan sınavlar sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Reklam
Reklam

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak bilim ve sanat merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrenciler için sınav takvimi paylaşıldı. Öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait takvim araştıranlar için açıklandı. Bilim ve sanat merkezlerine alınacak öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşacak.  Belirlenen sınıf düzeyindeki öğrenciler sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday oldukları kategoride sınava katılacaklar. Peki, BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

BİLSEM nedir?

BİLSEM, genel zihinsel, resim veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere yeteneklerini geliştirmek için destek sağlayan bilim ve sanat merkezidir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler için 1,2,3 ve 4. Sınıf düzeyinde eğitim gören öğrenciler arasında yapılan sınav ile bu merkeze alım yapılacaktır. Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencinin yeteneğine göre belirlenen kategoriler doğrultusunda sınava alınacaklardır. BİLSEM 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı için belirlenen yerleştirme kuralları ve sürecin ilerleyişi için kılavuz yayınladı.

BİLSEM alımları nasıl yapılmaktadır?

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlayan yetenekli öğrenciler yetenekli olduğu alanlara göre puan alacaklar.  Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak.

 

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 13 Mayıs 2022 tarihinde ilan edilecek. Takvime göre, Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak.

BİLSEM BİLSEM kayıtları ne zaman açıklanacak BİLSEM nedir 2022 BİLSEM takvimi BİLSEM sınav sonuçları