BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman başlıyor?

TAKİP ET

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen alımı amacıyla hazırlanan '2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu' yayımlandı. Bunun üzerine başvuru yapmak isteyen öğretmenler detayları araştırmaya başladı. Biz de haberimizde okurlarımıza bilgi verdik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

BİLSEM’e yapılan öğretmen atamaları her sene yoğun ilgi görüyor. Bakanlığa bağlı bilim ve sanat merkezlerinin (BİLSEM) öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacaktır. Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen alımı amacıyla hazırlanan "2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" yayımlandı. Peki, BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman? 

BİLSEM öğretmen atama başvuruları ne zaman?

Öğretmenlerin başvuru ve onay işlemleri 24-28 Ocak 2022 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacak. Başvuru yapacak öğretmenler, MEBBİS e-Personel Modülünde yer alan öğrenim, hizmet durumu gibi eksikliklerde ya da yanlışlıklarda düzeltme yapmak için başvuru yapılırsa gereken işlemler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince atama takviminde belirtilen başvuru ve onay sürecinden önce gerçekleştirilecektir. 

Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

Başvuru yapan öğretmenlerin başvuruları okul, kurum müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından silsile yolu ile http://mebbis.meb.gov.tr adresinden "Başvuru gerçekleştirilmiştir." şeklinde onaylayacaklardır.  Bunların yanı sıra Öğretmen Değerlendirme Kriterleri Formu (EK-2) üzerinden belgelerin geçerli lup olmadığı kontrol edilecek. Bu konuda sorumluluk ise BİLSEM Yönergesinin il öğretmen değerlendirme komisyonu üyeleri ve görevleri başlıklı maddesinde belirtilen "Başvuran adayların başvuru belgelerini öğretmen değerlendirme kriterleri üzerinden incelemek" hükmü ile il öğretmen değerlendirme komisyonuna verilmiştir.

BİLSEM öğretmen atama kılavuzu öğretmen