meb.gov.tr'de 13 Mayıs BİLSEM 1-2 ve 3 sınıf grup tarama sınav sonuçları sorgulama sonucu - BİLSEM sınav sonuçları

TAKİP ET

meb.gov.tr'de BİLSEM sınav sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu anlamda sınava giren öğrenciler sorgulama yapıyor. BİLSEM sınav sonuçları meb.gov.tr'de olacak. İşte 13 Mayıs BİLSEM 1-2 ve 3 sınıf grup tarama sınav sonuçları sorgulama sonucu...

Reklam
Reklam

Son günlerde ismini sık sık duyduğumuz BİLSEM sınavı hem öğrenciler doğrultusundan hem de veliler doğrultusundan merak ediliyor. Bu anlamda BİLSEM 2022 sınav sonuçları bekleniyor. BİLSEM sınav sonuçları meb.gov.tr'de olacak. İşte 13 Mayıs BİLSEM 1-2 ve 3 sınıf grup tarama sınav sonuçları sorgulama sonucu...

AÇIKLANDI! e-okul.meb.gov.tr adresinde MEBBİS BİLSEM mülakat sınav sonuçları sorgulama! 13 Mayıs MEB 2022 BİLSEM sonuçları!




 

BİLSEM sınav sonuçları meb.gov.tr adresinde


Binlerce öğrencinin merakla beklediği BİLSEM 2022 sınav sonuçları 13 Mayıs Cuma günü açıklanıyor. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek. 13 Mayıs BİLSEM 1-2 ve 3 sınıf grup tarama sınav sonuçları sorgulama sonucu aşağıda yer alan linkte yer alıyor. 

13 Mayıs BİLSEM 1-2 ve 3 sınıf grup tarama sınav sonuçları sorgulama sonucu için tıklayınız


 

BİLSEM sınavına kimler katıldı?


BİLSEM eğitim uygulamaları kapsamında normal eğitime göre daha çok özel eğitim uygulamaların A ağırlık verilmektedir. Bu kuruma alımlar ise her yıl imtihanla yapılmaktadır. Öğrenciler BİLSEM imtihanına bireysel olarak müracaat yapamamaktadır. Bir öğrencinin bu imtihana girebilmesi amacıyla sınıf öğretmeni doğrultusundan aday gösterilmesi gerekmektedir. Bahsedilen bu imtihana sadece 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Bütün bunların yanı sıra bu imtihan tablet üzerinden interaktif bir şekilde yapılmaktadır.
 

BİLSEM'de ölçme ve değerlendirme nasıl yapılır?


Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimli öğrencilere, başarılarını tartmak amacıyla rastgele bir prosedür kullanılmaz. Yapılan sınavlar bağlamında rastgele bir not prosedürü yapılmamaktadır. Uygulanan eğitim programlarının her adımında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve uygulamanın sonucunda uygulaması tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.


 

BİLSEM nedir?


Açılımı bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM, örgün eğitim alan ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar ya da müzik bölümünde özel yeteneklere sahip olan öğrencilere, becerilerini daha da geliştirerek kapasitelerini en üst seviyeye çıkarmaları amacıyla destek veren eğitim kurumlarıdır.

Bu kurum kapsamında özel yeteneklere sahip olan çocuklara yetenekleri tarafında kendilerini daha da geliştirebilmeleri amacıyla katkı sağlanır. Bu kurumun eğitim uygulaması kapsamında bilim ve sanat merkezleri Türkiye'nin 81 ilinde de hizmet vermektedir.