BİLSEM sınavı ne zaman? BİLSEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

BİLSEM sınavı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuz ile BİLSEM ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme tarihleri belli oldu. Sınav tarihinin belli olmasının ardından vatandaşlar BİLSEM hakkında detaylı bilgi araştırmaya başladı. Peki, BİLSEM nedir? BİLSEM sınavına kimler katılabilir? BİLSEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 BİLSEM sınavı ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan BİLSEM sınav takvimi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Belirlenen takvime göre öncelikle öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınma aşaması gerçekleştirilecek. BİLSEM hakkında araştırma yapan birçok kişi sınav tarihlerinin ne zaman olduğunu merak ediyor. Peki, BİLSEM nedir? BİLSEM sınavına kimler katılabilir? BİLSEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 BİLSEM sınavı ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar...

BİLSEM 2022 NE ZAMAN?
Bilim ve sanat merkezlerinde eğitim almak isteyen birçok kişi BİLSEM sınavının ne zaman olduğunu araştırıyor. Öğrenciler yetenek alanlarına göre 19 Şubat- 8 Mayıs tarihleri arasında değerlendirmeye alınacak. 

2022 BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANCAK?
Sınava katılacak kişiler sonuçların ne zaman belli olacağını da merak ediyor. BİLSEM sınav sonuçları 13 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM NEDİR?
BİLSEM hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. BİLSEM’in ne olduğunu, kimlerin katılabildiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Detaylı bilgi almak isteyen kişiler sınava az bir süre kala yoğun bir araştırma içerisine girdi. 
Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM HANGİ İLLERDE VAR?
Bilsem sınavıyla özel öğrencilere verilen eğitimlerin hangi illerde olduğu da merak ediliyor. Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM nedir 2022 BİLSEM sınavı ne zaman BİLSEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak