BİLSEM sınavı nedir? Bilsem sınavına kimler girebilir, şartları nedir? 2022 BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

TAKİP ET

Son zamanlarda sıklıkla gündemde yer alan BİLSEM sınavının ne olduğu merak ediliyor. Peki BİLSEM sınavı nedir? Bilsem sınavına kimler girebilir, şartları nedir? 2022 BİLSEM sınavı hakkında bilgiler...

Reklam
Reklam

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz BİLSEM sınavı hem öğrenciler tarafından hem de veliler tarafından merak ediliyor. Özellikle de öğrencilerin takip ettiği bu sınavın ne olduğu, sınava kimlerin katılabildiği sorulan sorular arasında yer alıyor. Bizde bu haberimizde sizlere konuya ilişkin detayları verdik.

BİLSEM nedir?

Açılımı bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM, örgün eğitim alan ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar ya da müzik alanında özel yeteneklere sahip olan öğrencilere, yeteneklerini daha da geliştirerek kapasitelerini en üst düzeye çıkarmaları için destek veren eğitim kurumlarıdır.

Bu kurum kapsamında özel yeteneklere sahip olan çocuklara yetenekleri doğrultusunda kendilerini daha da geliştirebilmeleri için katkı sağlanır. Bu kurumun eğitim programı kapsamında bilim ve sanat merkezleri Türkiye'nin 81 ilinde de hizmet vermektedir.

BİLSEM sınavı başvuru tarihleri

Yetenekli öğrencilerin girmek istediği bu sınava aday olarak gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıca 19 Şubat ve 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında da öğrenciler yeteneklerine göre değerlendirmeleri alınacaktır. Sonuçlara göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler 19 Ağustos'ta kamuoyuna duyurulacaktır.

BİLSEM sınavına kimler katılabilir?

BİLSEM eğitim programları kapsamında normal eğitime göre daha çok özel eğitim programlarınA ağırlık verilmektedir. Bu kuruma alımlar ise her sene sınavla yapılmaktadır. Öğrenciler BİLSEM sınavına bireysel olarak başvuru yapamamaktadır. Bir öğrencinin bu sınava girebilmesi için sınıf öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Bahsedilen bu sınava yalnızca 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri girebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra bu sınav tablet üzerinden interaktif bir şekilde yapılmaktadır.