BioNTech, 5 yaş altı çocuklar için özel aşı üretimine başlıyor!

TAKİP ET

Pfizer-BioNTech, 5 yaş ve altı çocuklara uygulanması için geliştirilen özel aşının acil kullanım izninin alınmasının heme ardından ürertimin yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ederken, ağır hastalık ve ölüm riskini oldukça düşüren ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran Kovid-19 aşısında çocukların aşılanmasına yönelik çalışmalar da bir süre önce başlatılmıştı.


Bir çok ülke yaş gruplarına göre yaptığı açı çalışmalarında yetişkinlerle birlikte çocukları da virüse karşı aşılamaya başlarken Pfizer-BioNTech'ten edinilen bir son dakika bilgisinde artık 5 yaş altı çocuklara özel bir aşının üretilmeye başlanacağı bildirildi.

ABD'nin en yaygın haber organı The Washington Post'ta yer alan bir haberde Pfizer-BioNTech'in 5 yaş ve altında olan çocuklar için özel olarak bir koronavirüs aşısı geliştirildiği ve geliştirilen aşının acil kullanım izninin de kısa süre içerisinde yapılmasının beklenildiği belirtildi. 


İki doz olarak yapılması düşünülen Kovid-19 aşısının 6 aylık bebekten 5 yaşına kadar olan tüm çocukların kullanacağı aktarılan haberde söz konusu aşının tasarlanandan daha erken bir tarihte hazır hale getirildiği de ifade edildi.


Bir başka ABD medyasına yansıyan bir haberde ise FDA'nın Pfizer-BioNTech'in acil kullanım onayı ile ilgili bir an önce yapması ve aşının da kısa süreç içerisinde kullanılmaya başlaması için zorladığı söyleniyor. 

Daha önce çocuklar için uygulanan aşıların doz ayarlaması yapılması sonrasında verildiği aşamanın yeni aşıyla birlikte ortadan kalkacağı ve bu 5 yaş altı aşı için olan özel aşının doz ayarlamasına gerek kalmadan çocuklara uygulanabileceği belirtiliyor.

 

BioNTech 5 yaş altı çocuklara özel aşı koronavirüs aşısı 5 yaş için koronavirüs aşısı