BioNTech aşısının mucidi Uğur Şahin, 'Yılın Erkeği' listesinde 2'nci oldu!

TAKİP ET

Daha önceleri şov dünyasının ünlü isimlerinin yer aldığı Playboy Dergisi, 2021 yılı için 'Yılın Erkeği' listesi yayınladı. Listenin ikinci sırasında ise BioNTech aşısının mucidi Prof. Dr. Uğur Şahin'in olduğu görüldü.

Reklam
Reklam

Almanya’da yayınlanan ünlü erkek dergisi Playboy, her yıl sonu olduğu gibi bu yıl sonunda hazırladığı 'Yılın Erkeği' ’ listesini yayınladı. Şov dünyasının ünlü isimlerinin olmasıyla bilinen listeye bu yıl koronavirüs salgını damga vurdu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı BioNTech aşısını geliştiren ve salgınla mücadeleyi kolaylaştıran Prof. Dr. Uğur Şahin, ünlü listenin 2'nci sırasında yer aldı.



Norstat isimli kamu araştırma kurumunun dergi okuyucuları arasında yaptığı anket sonuçlarına dayandırılarak hazırladığı listede 'Yılın Erkeği' olarak adını ilk sıraya yazdıran Berlinli ünlü virolog Christian Drosten olurken, ikinci sırasına ise BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin yerleşti.



UĞUR ŞAHİN YÜZDE 23.3 ORANINDA ONAY ALDI

Yapılan ankette, Bilim insanı Virolog Christian Drosten dergi okuyucularından yüzde 23.6 oranında bir oy alarak listenin birinci sırasında yer alırken ikinci sıraya yerleşen BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'in katılımcılardan yüzde 23.3 oranında bir oy aldı.

 

biontech aşısı Uğur Şahin Yılın Erkeği yılın erkeği listesi playboy playboy dergisi