BioNTech'in CEO'sundan flaş açıklama: 3 doz aşı yeterli değil!

TAKİP ET

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni varyant Omicron hakkında flaş bir açıklamada bulundu. Şahin açıklamasında BioNTech aşısının 3 dozunun yeni varyanta karşı yeterli olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, şuan mevcut durumda olan Kovid-19 aşılarının Omicron varyantına karşı dayanmaya yeterli olmayacağı konusunda çok önemli uyarılarda bulundu. Fransız Le Monde'ye konuşan Şahin, mRNA aşısının yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı dayanmaya yeterli olmayacağını açıkladı.



3 aşının bile hastalıkta bulaş özelliği göstermiş olduğunun farkında olmamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, şuanda ilk virüse karşı elde ettiğimiz yüzde 95 etkide çok uzakta olduğumuzu belirtti. Bu sonuçlara rağmen İngiltere ve Güney Afrika'dan gelen verilerin tam anlamıyla güven verici bilgiler sağladığını ifade eden Şahin, zaman içerisinde Omicron'a karşı da bir etkinlik kaybı yaşanacağının muhtemeller dahilinde olacağını söyledi.



Şahin, konuşmasının devamında ise koronavirüs testlerinin özellikle yaşlılar için, maske takma gibi diğer koruyucu önlemler kadar çok fazla önem taşıdığını belirterek, aksi bir durumda bu yeni varyantın hızla yayılmasını kontrol edemeyeceklerini kaydetti.
 

BioNTech Uğur Şahin 3 doz aşı yeterlimi Omicron varyantı