Bir e-posta ile iki Instagram hesabı açılabilir mi?

TAKİP ET

Birden fazla Instagram hesabına sahip olmanın çeşitli faydaları vardır. Birçoğu için, kişisel ve profesyonel yaşamınızı ayırmanıza izin verir. Ancak, birden fazla Instagram hesabı birden fazla e-posta anlamına gelebilir.

Reklam
Reklam

Artık Instagram'ın en son sürümü yüklüyse, iki farklı hesap için bir e-posta kullanabileceksiniz. Bir e-postayla iki Instagram hesabına nasıl sahip olunacağını öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin. Bu, hem iOS hem de Android işletim sistemleri için çalışır.
 

Instagram uygulamanızı güncelleyin


Instagram güncellemesinden önce, iki veya daha fazla Instagram profiliyle içerik yayınlamak istiyorsanız, hesabınızdan çıkış yapmanız ve ikincisi ile giriş yapmanız gerekiyordu. Bu oldukça rahatsız edici olabilir, çünkü esas olarak zaman alıcıdır. Daha önce, " Instwogram " gibi uygulamalar, aynı e-posta ile birden fazla hesaba aynı anda izin verecek şekilde tasarlandı. Ancak, genellikle hatalarla doluydular ve iş video içeriği yayınlamaya geldiğinde sınırlamaları vardı.

Neyse ki Instagram, iki hesap için bir e-posta kullanma hizmetini ana uygulamalarına dahil etmeye karar verdi. Bu, hataları düzeltmek, tüm uygulamayı güncellemek ve daha sorunsuz çalıştırmak için kaynaklara sahip oldukları anlamına geliyordu. Artık kullanıcıların bağlı kalmalarına, ancak hesapları arasında kolaylıkla geçiş yapmalarına olanak tanıyor.

Bu işleme başlamak için en son Instagram güncellemesine sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Nereden alacağınızdan emin değilseniz, iOS'ta Android Play Store veya Apple Store'a gidin ve en son Instagram sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Bunu yaptıktan sonra, her iki hesabınızda da oturum açın ve bunlar arasında kolayca geçiş yapabileceksiniz.
 

Bir E-posta ile iki Instagram Hesabına Nasıl Sahip Olunur?


Artık en son Instagram güncellemesine sahip olduğunuzdan emin olduğunuza göre, ikisi arasında sorunsuz geçiş yapabilmek için her iki hesaba nasıl giriş yapacağınızı öğrenmenin zamanı geldi.

Android kullanıyorsanız, ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun. iOS kullanıyorsanız (örneğin bir iPhone veya iPad cihazı için), Instagram'ın ayarlar menüsüne girmenizi sağlayan dişli logosuna dokunmanız gerekir.

Ayarlara girdikten sonra Bilgi bölümüne gidin ve “hesap ekle” seçeneğini bulun. iOS'ta, çıkış düğmesinin hemen üstünde, mavi renkle vurgulanmış en alttadır. Bu, söylediklerini yapacak ve başka bir hesap eklemenize izin verecektir. Ancak, güncellenmiş sürüme sahip değilseniz görünmeyecektir.
"Hesap ekle"yi seçtiğinizde, uygulama sizi oturum açma sayfasına götürecektir. Buraya yeni hesabın kullanıcı adını ve şifreyi yazacaksınız (hesapla ilişkili e-posta veya telefon numarasıyla da giriş yapabilirsiniz). Bilgileri yazın ve "oturum aç" düğmesine dokunun.

Artık Instagram'a giriş yaptığınızda, ekranınızın sağ alt köşesindeki normal resim yerine Instagram profil resminizi göreceğinizi fark edeceksiniz. Bu resim, şu anda hangi hesaplarınızda oturum açtığınızı göstermek için kullanılır.

Hesapları değiştirmek için resme dokunmanız ve ekranınızın sol üst kısmındaki profilinize gitmeniz yeterlidir. Orada her iki hesabınızı da gösterecek bir katlanan ok bulacaksınız. Aralarında serbestçe geçiş yapabilir ve hatta daha fazla hesap ekleyebilirsiniz.

Artık iPhone ve Android'de iki Instagram hesabını nasıl yöneteceğinizi bildiğinize göre, bu kolay hizmetten yararlanabilirsiniz. Her iki hesapta da bir düğmeye dokunarak geçiş yapabilir, sizinle kimin bağlantı kurduğunu görebilir, yorum yapabilir, mesaj gönderebilir vb. Aslında, Instagram bunu 5 hesap arasında kolayca değiştirmenize izin verir.
 

Yeni bir Instagram hesabı oluşturmak için aynı e-postayı kullanabilir miyim?


Uygulamanızda en fazla 5 hesaba sahip olmanıza ve bunlar arasında kolayca geçiş yapabilmenize rağmen, Instagram aynı e-postayı kullanan çeşitli hesaplara sahip olmanıza izin vermez. Bu güvenlik ve pratik amaçlar içindir. Pratiktir, çünkü size söz konusu hesapla ilgili bildirimleri e-postanıza gönderebilirler ve şifrenizi unutursanız kurtarmanıza yardımcı olabilirler.

Bununla birlikte, bu sınırlamanın iki yolu vardır:
Bir uygulama kullanın: Tek bir merkezden farklı sosyal medya hesaplarını yönetmenize izin veren uygulamalar var. PVA oluşturucu, bunu yalnızca sosyal medya platformlarıyla yapmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda bir e-posta adresiyle kaydolmak için ihtiyacınız olan her şeyi yapmanıza da olanak tanır. Ancak, bu uygulamalar genellikle maliyetlidir ve en iyi kalitede olmayabilir.
Yeni bir e-posta adresi oluşturun: bu aslında aynı e-posta hesabıyla kaydolmanıza izin vermez, ancak aynı şekilde çalışır. Microsoft Outlook veya Google Gmail gibi bir e-posta yöneticisi kullanıyorsanız, hepsinin aynı gelen kutusunda olması için başka e-posta hesapları ekleyebilirsiniz. Aynı şirketten olmaları bile gerekmez (yani, Outlook'a Gmail hesapları ekleyebilirsiniz). Bu şekilde farklı e-postalar ile farklı Instagram hesapları oluşturabilir, ancak bunlardan yalnızca biri ile e-posta hesabına giriş yapabilirsiniz.