Bir ev ne sıklıkla temizlenmeli? Temizlik uzmanları bakın ne diyor

TAKİP ET

İlk bakışta ev lekesiz görünebilir, yani güzel kokuyor, zemin parlıyor, fazla toz yok, soba pırıl pırıl ve banyo düzgün bir şekilde temizleniyor. Ancak, uzun vadede fark edilmese de solunum problemlerine, cilt problemlerine ve hoş olmayan kokulara neden olabilecek küçük kir parçacıklarının dışarı çıkması kaçınılmazdır.

Reklam
Reklam

Ter, saç, evcil hayvan kılı, insan vücudu atığı, tükürük ve fark edilmese de çevremizi bakteri ile dolduran diğer ölü hücreler. Bu nedenle evi ne sıklıkta ve hangi alanları daha sık temizlemeniz gerektiğini kesin olarak bilmek hayati önem taşır.

Evin kaç kez temizlenmesi gerekiyor?

İçinde bulunduğumuz odaya, cihaza veya ortama bağlı olarak, sanitasyon sıklığı değişebilir. Ama bir şeyden kesinlikle eminiz: Zorunlu olarak her gün bir şeyler temizlenmelidir. Ama hata yapma! Bu, her gün aynı şeyi yıkamanız gerektiği anlamına gelmez.

Mutfağın günlük temizliği

Yani evin ne sıklıkta temizlenmesi gerektiğini bilmek için öncelikle şu soruya cevap verin: Düzenli olarak kullanıyor musunuz? Bazı alanlar günlük bakım gerektirse de, diğer alanların günlük olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekirken, diğerleri gerektirmez. Haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak temizlenir. Aşağıdaki bilgileri not edin ve değerli zamanınızı ve enerjinizi evinizi aşırı temizlemek için harcamaktan kaçının.

Günlük olarak ne temizlenmeli?

Bu birinci dereceden ev işlerini tanımlamak kolay ve cevap düşündüğünüzden daha basit: Her gün ne kullanıyorsanız onu temizleyin. Lavabo, tencere, tava, çatal bıçak takımı, tabaklar, tezgahlarda yemek artıkları, mutfak zemini, evcil hayvanınızın işini yaptığı yer, tuvalet (biraz çamaşır suyu olur). Bu meslekleri yapmak hızlı bir işlemdir, yaparlar. fazla çaba veya büyük bir zaman yatırımı gerektirmezler, ancak evde optimal bir uyum için hayati önem taşırlar.

Haftalık ne temizlenmeli?

Bu soru muhtemelen birden fazla kez aklınızdan geçmiştir:

Benim de. Durum böyleyse ve kirli tuvaletlerden benim kadar rahatsızsanız, bilmelisiniz ki banyoya derinlemesine temizlik uygulamak için en uygun zaman haftada birdir. Buna lavabo, duş, duşakabin, fayanslar, aynalar ve etrafındaki her şey dahildir.

Banyo temizliği

Yüzeyin parlak görünmesini sağlamak için vakumlamak, paspaslamak ve özel bir zemin cilası uygulamak da uygundur . Aynı şekilde tozlu mobilyalar, vakumlu halılar, fırın (kullanılıyorsa) veya mikrodalga fırın gibi ev aletlerinin içi -bu durumda sirke büyük bir müttefik olacaktır-.

Öte yandan, çamaşırların haftada bir kez yıkanması tavsiye edilir, ancak aile üyelerinin sayısına bağlı olarak, birikmeyi ve aşırı derecede büyük kokulu çamaşırları önlemek için ideal olan haftada iki kez olacaktır.

Çamaşırlar

Çarşaflar, yastık kılıfları, duş havluları, el havluları ve banyo paspasları söz konusu olduğunda, mikroplar, mantarlar için inanılmaz bir üreme alanı oldukları ve çok sayıda ölü hücre (özellikle el) barındırdıkları için haftada bir kez yıkanmaları zorunludur. Havlu).

Bakteri kaynaklarından kaçınmak için çalışma alanınızın yüzeylerini (klavye, masa, fare) ve uzaktan kumandalar, anahtarlar ve tutamaklar gibi fark edilmeyen diğer nesneleri dezenfekte edin.

Son olarak, OCU'ya göre, bezler, paspaslar, bezler ve ovma pedleri gibi temizlik aletleri, dezenfekte etmek için haftada bir biraz çamaşır suyuna batırılmalıdır. Bu yapıldıktan sonra, güneşte kurumaya bırakılırlar. Her 2 ila 3 haftada bir bu aletlerin değiştirilmesi gerektiğini unutmayın.

Aylık ne temizlenmeli?

Aylarca temizlenmeden en çok ihmal edilen cihazlardan biri de buzdolabıdır, her ne kadar evde bu kadar önemli bir yere sahip olsa da, tüketimimiz için gerekli yiyecek ve içecekleri içinde barındırmaktadır. Ayda bir kez iç kısmın temizlenmesi, sağlıklı çalışması ve farklı seviyelerde (özellikle sebze çekmecesinde) yemek artıklarının birikmesini önlemek için önemlidir. Bu alandaki profesyoneller, toksik olmayan bir dezenfektan temizleyici olduğu ve lekeleri ve yapışan kirleri çıkarmada son derece etkili olduğu için biraz kabartma tozu kullanılmasını tavsiye eder.

Buzdolabı temizliği

Aylık ev işlerinden bir diğeri de dolapları temizlemektir, bu nedenle içeriden kıyafet ve ayakkabı çıkarmanız ve iyice temizlemeniz gerekecektir. Mutfak mobilyaları, kiler, dolap ve süzgeç ile aynı.

Yıllık olarak neleri iyice temizlemeli?

Bu sınıflandırma, bize neden oldukları korku nedeniyle genellikle daha sonra bıraktığımız en sıkıcı görevleri içerir, örneğin: korkunç yağ lekeli duvarlar, pastel boya çizimleri ve evcil hayvan pisliği. Eğer boyamayacaksanız sünger ve boya cinsine ve rengine göre özel bir ürün yardımı ile temizlemeniz önemlidir.

Duvarları her yıl temizle

Panjurlardan veya lambalardan fazla tozu çıkarmak da daha esnek bir iştir ve yaşadığınız bölgeye göre (az veya çok toz olup olmadığına) göre değişir. Şömine, yastık, şilte ve duş perdeleri ile aynı şekilde.

Artık evi ne sıklıkta temizleyeceğinizi ve ev işlerini ne sıklıkla yapacağınızı bildiğinize göre, zaman gibi paha biçilmez bir kaynaktan en iyi şekilde yararlanmak için programınızı ve evin alanının aciliyetini düzenlemenin zamanı geldi. Ve unutmayın: Bir meydan okuma veya bir kabus haline getirmeden temizliğin tadını çıkarın