Bir gecede her şey değişti! Altın alan ve satan böylesini görmedi! Gram altın 1.500 TL olacak! Altın anlık fiyatı için o tarih verildi!

TAKİP ET

Geçtiğimiz senelerde bu haber başlığını gören altın yatırımcıları haberi oldukça sevindirici bulmuşlardı. Fakat günümüzde yaşanan son gelişmelerle beraber altın fiyatları düşüşe geçmiş ve yatırımcılarını üzmüştür. Şu an yatırımcılar yeniden altının değer kazanacağı günleri beklemektedirler. Altına etki eden birçok unsur bulunmaktadır.

Reklam
Reklam

Bir gecede her şey değişti! Altın alan ve satan böylesini görmedi! Gram altın 1.500 TL olacak! Altın anlık fiyatı için o tarih verildi! Fed faiz kararlarının ne yönde olacağının tam bilinmemesi ve Rusya-Ukrayna savaşının uzaması altın fiyatlarının üzerinde büyük bir baskı oluşturmuştur. Bunun yanında birçok yatırımcı ilerleyen dönemlerde bir küresel krizin kapıda olduğunu söylemekte ve bu beklenti altın gibi değerli bir metalin fiyatının düşüşünü bir nebzede olsa yavaşlatmaktadır. Fakat uzmanlar bu duruma güvenmemeyi tavsiye etmektedir. 

Altın buz gibi eriyor! 900 liranın altına düşünce altın kahini İslam Memiş ortaya çıktı söz vermiştim dedi! İşte altının hızla yükseleceği o tarih





 

Altın Fiyatlarının Düşüşü Devam Edecek mi? 


Altın fiyatlarında yükselme mi yoksa daha sert bir düşüş mü olacağı konusunda uzmanların kafasının oldukça karışık olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bu hafta altın fiyatları üzerinde ki baskıyı atamadan daha fazla baskı ile piyasada yerini almıştır. Eğer Fed faiz artırımına devam ederse altın fiyatlarında düşüşün devam edeceği tahmin edilmektedir. 



Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasında kısa süreler içinde bir barış olacağına dair haberlerde gelmektedir. Bunun gerçekleşmesi durumunda ise altının üzerinde ki baskının bir nebze de olsa kalkacağı tahmin edilmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki ekonomik büyüme yavaşladıkça altın fiyatlarının eski günlerine dönmesi oldukça zor olacaktır.
 

Gram Altın Konsolide Oldu 


Piyasalarda ki çalkantılardan en çok etkilenen emtialardan bir tanesi altın olmuştur. Ons altın Fed kararları ile ilgili tahminler nedeniyle son haftaların en düşük seviyelerini görmüştür. Geçtiğimiz hafta ki yükseliş her ne kadar umutlandırmış olsa da IMF’den gelen olumsuz haberler ons altın fiyatlarında yeniden bir düşüş olmasına sebep olmuştur. Ülkemizde de birçok kişinin yatırım yapmayı seçtiği gram altının fiyatları bir düşüş yaşadı. 



Ne yazık ki şu an gram altın fiyatları için 900 lira bandına sıkışmıştır diyebiliriz. Bu nedenle yatırımcılar ellerinde ki gram altınları satıp satmamak konusunda büyük bir kararsızlık yaşamıştır. Birçok uzman ise gram altın sahiplerine ellerinde ki altınları uzun dönemli bir yatırım olarak görmelerini tavsiye etmektedir.