Bir parti daha seçim kararını açıkladı: kendi amblemimiz ve ismimizle katılacağız! Cumhur İttifakı üyesi partiden…

TAKİP ET

Cumhur İttifakı arasında yer alan Büyük Birlik Partisi, dikkat çeken bir karar açıkladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, yaklaşan seçim dönemiyle alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında 'BBP, Cumhur İttifakı içinde kendi amblemi, adı ve adaylarıyla yer alacak' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Cumhur İttifakı üyesi BBP, 2023 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerle alakalı olarak ilgi çekici açıklamalarda bulundu. BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Desteci, “Biz Cumhur İttifakı’nın parçasıyız, bileşeniyiz. Büyük Birlik Partisi, Cumhur İttifakı içinde kendi amblemi, adı ve adaylarıyla yer alacak” açıklamasında bulundu.

‘Çok doğru bir adım’

Büyük Birlik Partisi Mustafa Desteci, Ankara Konağı’nda yapılan partisinin Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katıldı. Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasına ilişkin yaptıklarını değerlendirip bir tavır belirlediğini söyledi. Desteci, “Türkiye durup dururken Finlandiya ve İsveç NATO’ya alınmasın gibi bir şey demedi. Kısmen Finlandiya ve özellikle İsveç, bugüne kadar PYD, PKK, YPG terör örgütü başta olmak üzere Türkiye aleyhine mücadele eden, Türkiye’nin bütünlüğüne, istikbaline kasteden terör örgütü mensuplarına hep kucak açtı. Elbette Türkiye bunu unutmuş ve karşılıksız bırakacak değil. İşte zamanı geldi. Türkiye bizzat Cumhurbaşkanı’mızın ağzından Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesi için terör örgütlerine verdikleri desteği kesmesini, ülkemize yapılan ambargoları kaldırması koşulunu şart koydu. Türkiye’nin güvenlik endişeleri giderilmeden Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesine evet dememelidir” ifadelerine yer verdi.



‘Herkesin sorunlarını çözecek olan yine biziz’

Mustafa Desteci, Büyük Birlik Partisi’nin bu zamana kadar hep milletinin sorunlarını önceleyerek siyaset yaptığını ve aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Özellikle ekonomiye vurgu yapan Desteci, 85 milyon insanın hepsinin özgür, güvenlikli ve refah içinde yaşaması için Cumhur İttifakı’nın içinde olduklarını vurguladı. Herkesin problemlerini yine Cumhur İttifakı’nın ve Büyük Birlik Partisi’nin çözeceğini söyledi.

BBP’nin seçim kararı

Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda gündem maddelerinden birisi de 2023 seçimleriydi. Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandıklarını ifade eden Desteci, BBP’nin kuruluşunda 29 yıl geçtiğini ifade etti ve 100 bin yeni üye hedeflerine ulaştıklarını belirtti. BBP’nn 30 yıllık tecrübesini otaya koyarak Cumhur ittifakı ile birlikte çalışmalarını yürüteceğini söylerken BBP’nin aynı zamanda kendi adı, amblemi ve adaylarıyla beraber seçimlerde yer alacağını söyledi. Desteci, “BBP’nin bayrağını en yüksek yerlere taşıyacağız, bunu da Cumhur İttifakı ile birlikte yapacağız” sözlerini kullandı.