Bir sahte doktor daha yakalandı! Beyin kanaması geçiren hastayı Van'dan İstanbul'a naklediyordu

TAKİP ET

Çerkezköy'de yaşanan sahte Doktor skandalı sonrası Bir haber de Van'dan geldi. Van'dan İstanbul'a hastane adliyeden ambulanstaki doktor sahte çıktı.

Reklam
Reklam

Beyin kanaması sebebiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Tedavi Gören hasta yakınları tarafından İstanbul'a nakledilmek istendi. Hasta özel ambulans hizmeti veren bir firma tarafından gönderilen ambulansla alınırken Van'dan İstanbul'a nakledildiği sırada ambulansta hastaya refakat eden kişinin sahte Doktor olduğu anlaşıldı. Kendini çocuk doktoru olarak tanıtan sahte Doktor Erzincan'da yakalandı.

Beyin kanaması sebebiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi altında olan bir hastanın yakınları hastayı İstanbul'a nakletmek istedi. Bunun üzerine Özel bir firmaya ait Ambulans çağırıldı. Ambulans hastayı nakletmek için yola çıkarken hastaya refakat eden kişinin kendini çocuk doktoru olarak tanıtan sahte Doktor olduğu ortaya çıktı.

Erzincan'da polis uygulamasında fark edildi

Ambulans Erzincan Akyazı Uygulama noktasında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ile Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulama sırasında durduruldu. Bunun üzerine polis ekipleri ambulansta hastaya refakat eden doktora kimlik sordu. Doktor kimliği yanında bulunmadığını söyleyen Osman Ç, kaşesinin olduğunu ifade etti. Polis ekipleri şahsın Şüpheli ve Tedirgin tavırlarından şüphelenerek ambulansın inmesini istedin abla yapılan kontroller sonucunda sahte Doktor olduğu Anlaşılan ve doktor önlüğü diyen Osman Ç. gözaltına alındı.

Osman Ç'nin tıp fakültesinden değil tıbbi sekreterlik bölümünden mezun olduğu öğrenilirken İstanbul'daki bir hastanede ambulans şoförlerine ve çalışanlarına kendini doktor olarak tanıttığı tespit edildi. Bazı hastalara para karşılığı reçete yazdığı ve rapor almalarına da aracılık ettiği iddia edilen Osman Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.