Bir zamanların en pahalı otomobili! Üretimi 4 yıl süren Rolls Royce Sweptail

TAKİP ET

Dünyanın en prestijli markalarından olan Rolls Royce ve bir zamanlar en pahalı modeli olan Sweptail aracının 13 milyon dolara mal olan modeliyle ilgili detaylar…

Reklam
Reklam

Dünyanın en prestijli araba markalarından birisi olduğunuz zaman yeni çıkardığınız kasalar ve modeller ister istemez fark yaratmayı şart kılıyor. Her kasanın öncekinden daha yüksek performans sağlaması ve etkileyici gözükmesi için çalışan Rolls Royce Sweptail modeli bunun için gerekenleri yerine getiriyor.

Bitirilmesi 4 yıl vakit alan model tamamen sipariş veren kişi için şekillendiriliyor. Rolls Royce, zaten kişiselleştirmiş modeller üretmeye alışkın bir üretici. Ancak diğer taraftan Rolls Royce için 4 yıl bir arabayı üretmek için çok uzun bir süre. Sweptail, 13 milyon dolara mal oldu ve bitmesinin bu kadar uzun sürmesinin nedenleri vardı. İşte nedenlerin detayları…

Rolls Royce Sweptail özellikleri

Diğer Rolls Royce modellerinden oldukça farklı bir yapıya sahip Sweptail, ana hatlarıyla klasikleşmiş Rolls Royce ruhunu ise koruyor. Sadece fiyatı ile değil, birçok açıdan dört dörtlük tasarlanmış bir araç olarak kendini gösteriyor.

Güzel olduğu kadar hızıyla da dikkat çeken bir tasarım. Güçlü bir model olan Sweptail, 453 beygir gücü ile 6.75 litrelik çift turbo W-12 motora sahip. Maksimum hızı 250 kilometre olan aracın asıl amacı hız değil. Böyle ağır bir aracın ise 250 kilometre yol alabiliyor olmasının nedeni çift turbo 2-12 motorudur.



Ön farlarının sert bakışı

Yeni modelde Phantom’da dikdörtgen olan farlar, Sweptail’de yuvarlak. Sweptail’in ızgarası ise Phantom’daki gibi olmadığı için daha temiz bir görüntü katıyor. Aracının önündeki ve ızgaranın altındaki numara (08) ise aracın tescil numarası ve tanımlayıcısı. Sweptail modeline prestij katan bu numara aracın başka yerlerinde de bulunuyor. Bu sert bakışlar ile Rolls Royce ruhundan uzaklaşılmaması sağlanmış gibi gözüküyor.

Denizci ruhu yansımış

Aracın arka kısmı dik ve heybetli omuz çizgilerine sahip. Bu arka model daha önce hiçbir araç tasarımında rastlanmamış bir görüntüye sahip. Çok yenilikçi ve cesur bir hareketin Rolls Royce’tan gelmesi beklenir. Çizgilerin önden arkaya doğru, iki taraftan gelerek bagaja doğru sivrildiği görülüyor. Bu tasarımın ilhamının denizcilikten alındığı yansımış. Sweptail’in özelliği olan 08 tesciline burada da rastlıyoruz.



Kişiye özel iç dizayn

Kişiye özel üretilen bu aracın içindeki değişiklikler tamamen sahibinin istediği tarzda. Arka bölümün tamamen kalktığı, aracın dışındaki camlarla aydınlatışmış bir ahşap dolap ve bagaj rayları konumlandırılmış. İç tasarımda kullanılan ahşap, en lüks ve popüler Macassar Ebony ve Paldao… Bu oldukça değerli iki ahşap gösterge paneli, koltuk, koltuk kolçaklarında kullanılınca derileri daha fazla ön plana çıkarmış. Ayrıca daha önce başka hiçbir araçta kullanılmayan materyaller de kullanışmış.

Anahtar ve düğmelerin gizli konumlandırılması, şampanya ve kadeh barındıran el yapımı mekanizma, her iki tarafın dış duvarlarına ekletilen paneller, bagaj setinin parçası olan el yapımı evrak çantasına ulaşma özelliği gibi kişiye özel birçok tasarım bulunuyor.