Birbirinden güzel 12 farklı iş fikri

TAKİP ET

Girişimciler piyasaya giriş yapabilmek ve para kazanabilmek için farklı fikirler bulmalıdır. Girişimciler için piyasa görülen fikirlerden farklı 12 yeni iş fikrini haberimizde derledik. İşte yapabileceğiniz 12 yeni iş fikri hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Ülkemizde her geçen gün iş istihdamı daralıyor. Bazı vatandaşlar, birinin sahip olduğu işte maaşlı çalışan olma yönünde ilerlerken, bazı vatandaşlar ise kendi işlerini kurmayı tercih ediyor. Ancak kendi işini kurmak isteyen girişimciler piyasa olmayan bir iş ile piyasaya giriş yapmak ve daha çok para kazanmak istiyor. Girişimciler piyasaya nasıl yeni bir fikirle giriş yapabileceklerini merak ederek araştırmaya başlıyor. İşte girişimciler için yapabilecekleri 12 farklı yeni iş fikri...

Birbirinden güzel 12 farklı iş fikri nedir?

Öncelikle girişimcilerin yeni bir iş fikrini hayata geçirebilmesi için belirli bir maliyete sahip olabilmesi gerekmektedir. Ancak düşük bir maliyet ile yeni fikirler ortaya çıkabilmektedir. Öneğin Amigurimi ürünleri yeni fikirler arasında yerini almaktadır. Maliyet halledildikten sonra ise girişimciler ürünlerini veya yaptıkları işleri rahatlıkla duyurabilecek ve satabilecekleri bir ortama sahip olmalıdır. Teknolojinin gelişmesiyle beraber pazar arayışı son bulmuş ve sosyal medya üzerinden ürün satışı ve yaptıkları işi duyurabilme imkanı doğmuştur. Son olarak ise yapılan işin çok bilinmemesi girişimcilerin ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Bunun için girişimciler yeni fikirlere odaklanmalı ve geliştirmelidir. Derlediğimiz 12 farklı iş fikri ile şimdiden başarılar dileriz...

1- Hediye kutusu ürünleri satmak

Son dönemin en dikkat çeken ürünlerinden biri hediye kutularıdır. Farklı konseptlerde hazırlanan hediye kutularında birbiriyle uyumlu birçok ürün bulunmaktadır. İnsanlar sevdiklerine her zaman nasıl hediyeler alabilecekleri hakkında günlerce düşünebilmektedir. Ancak bu tür farklı konseptlere sahip hediye kutuları aynı anda birçok hediye fırsatı sunarken aynı zamanda insanların işlerini kolaylaştırmaktadır. Kutuların satışları İnstagram gibi sosyal medya mecralarından yapılabilmektedir. 

2- 

Kostüm fotoğrafçılığı yapmak​ 

Fotoğraf çekme yeteneğine güvenen veya fotoğrafçılık sektöründe yer alan bireylerin yapabileceği işlerden biri kostüm fotoğrafçılığıdır. Bireyler son dönemlerde mutlu anlarını konseptlerle ölümsüzleştirmek istiyor. Bunun için de konseptlere uygun kıyafetler tercih ederek bunlarla fotoğraflar çektirmek istiyorlar. 

3- Sağlık turizmi komisyonculuğu yapmak

Sağlık turizmi komisyonculuğu yurt dışında yaşayan insanların ülkemizde bulunan sağlık imkanlarını kullanabilmesiyle ortaya çıkmıştır. Yurt dışında yaşayan bireyler Türkiye'de yaşayan birinden sağlık sektörü için yardımcı olması karşılığında para vermektedir. Randevular alınmasına yardımcı olan aracı sayesinde yurt dışından gelen vatandaşların doktorla görüşmesi sağlanır. Genelde saç ekimi, diş implantı, estetik operasyonlar ve mide ameliyatları için bir aracı aranmaktadır. 

4- Instagram çekiliş organizatörü olmak

Sosyal medyanın insan hayatına girişi ve gelişmesiyle beraber yeni bir iş türü ortaya çıktı. Firmalar, sayfalar müşteri sayılarını artırmak için çekilişler düzenlemektedir. Takipçi sayısı yüksek kullanıcılar sayfalar ve firmalarla anlaşma yaparak çekiliş düzenleyebilir ve her takipçi için para kazanabilir. 

5-Stüdyo kiralamak

Online alışveriş siteleri ürünlerinin fotoğraflarını profesyonel bir şekilde çekebilmek için bir stüdyoya ihtiyaç duymaktadır. Ancak profesyonel bir stüdyo kurmanın maliyeti yüksektir. Bu sebeple stüdyo kiralamak daha mantıklı bir hale gelmektedir. Stüdyosu olan kişiler stüdyolarını kiralayarak para kazanabilir. 

6- Letgo Arbitraj yapmak

Letgo bir ikinci el eşya satış platformudur. Burdan uygun fiyatlı alınan ürünler üstüne kâr payı eklenerek tekrar satışa sunulabilir. Bu bir iş haline getirilerek, uygun fiyatlı eşyaların araştırılması yapılarak sürekli bir alış- satış trafiği sağlanabilir ve böylelikle para kazanılabilir. 

7- Caydırıcı güvenlik ürünleri satmak

Hırsızlıkların artması ve çoğu binanın emniyetsiz olması sebebiyle caydırıcı güvenlik ürünleri kısmen de olsa hırsızları durdurabilmektedir. Normal güvenlik sistemleri maliyetli oluşu ve alan kaplama açısından olumsuz etkiye sahipken caydırıcı güvenlik ürünleri sayesinde normal güvenlik sistemine oranla daha az para harcanmış olunuyor. Bu sebeple apartman sahipleri çoğunlukla caydırıcı güvenlik sistemi kullanmayı tercih ediyor. Bu ürünlerin satışını yapanlar ise bu şekilde para kazanabiliyor. 

 

8-Affiliate Marketing yapmak

Affiliate Marketing sektörü ise ürün linkleri, site linkleri üzerinden komisyon alma işidir. Girişimciler yönlendirme bağlantısı ile online satış yapan sitelerin sistemine müşteri göndermesi durumunda komisyon alır. Böylelikle hem online alışveriş mağazaları hem o siteye müşteri gönderen kullanıcı para kazanır. 

9- Instagramda ürün satmak

Günümüzde girişimci ruhu olan herkes instagramdan ürün satışı yapabilmektedir. Belli bir takipçi sayısına ulaşarak satış yapabilme imkanını artırabilesiniz. Ürünler toptancıdan aldığınız uygun fiyatlı şeyler olabileceği gibi ayrıca el emeği ürünler de satışa çıkarılabilir. Öneğin mum yapılabilir, örgü ürünleri olabilir, şekersiz ev yapımı gıdalar ve daha birçok ürünler satılarak para kazanılabilir. 

10- Baskılı çorap satmak

Son dönemin modası haline gelen baskılı çoraplar girişimcilere iş imkanı oluşturabilir. Toptancıdan ucuz bir fiyata alınan çorapların çifti 45 TL'ye kadar satılabilir. Böylelikle maliyetinden yüksek kazançlar elde edilebilir. 

11-Diyet market açmak

Kilo verme dönemlerinin çoğaldığı, obezite ile savaşın meydana getirdiği durumlardan dolayı diyet marketler fazlasıyla rağbet görmektedir. Açacağınız online veya gerçek bir market içerisinde bulundurduğu diyet ürünleri sayesinde kilo vermek isteyenlerin tercih edeceği mekanlar haline gelecektir. Böylelikle para kazanmak bir hayal olmaktan çıkacaktır. 

12-Amigurumi ürün satmak 

Son zamanlarda dikkat çeken ürünlerden biri de Amigurumidir. El hünerlerinin meydana getirdiği, el emeği göz nuru olan oyuncaklar para kazanmada yardımcı olabilir. Bir firmayla anlaşarak firma için oyuncaklar yapabilir veya kendiniz instagram gibi sosyal medyanızdan satışa çıkarabilirsiniz. 

cazip iş fikirleri