Bireysel Emeklilik iptal dilekçesi nasıl yazılır?

TAKİP ET

Bireysel emeklilik, özel bir emeklilik sistemidir. Bu sistemin amacı ise çalışma hayatınız boyunca bireysel emeklilik sisteminden yararlanırsanız eğer ileriye dönük olarak bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Peki bireysel emeklilik sistemi nedir? Bireysel emeklilik sisteminin çalışan için ne gibi faydaları vardır? Bireysel emeklilik sistemi iptal dilekçesi nasıl hazırlanır? soruları da epey bir merak ediliyor. Biz de bu yazımızda sizlerle bu konu başlıklarını paylaşacağız..

Reklam
Reklam

Bireysel emeklilik, özel bir emeklilik sistemidir. Bu sistemin amacı ise çalışma hayatınız boyunca bireysel emeklilik sisteminden yararlanırsanız eğer ileriye dönük olarak bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Bu sebeple de sahip olacağınız emeklilik dönemi de çok daha iyi şartlar altında gerçekleşmiş olacaktır. Peki bireysel emeklilik sistemi nedir? Bireysel emeklilik sisteminin çalışan için ne gibi faydaları vardır? Bireysel emeklilik sistemi iptal dilekçesi nasıl haırlanır? soruları da epey bir merak edilmektedir. 

Zorunlu bireysel emeklilik sistemi iptal işlemi adımları nedir?
Ülkemizde en son getirilen kanun ile beraber çalışma hayatında Zorunlu Bireysel Emeklilik sistemine geçiş yapılmıştır. Bu sistemin zorunlu hale getirilmesinin ardından ise bütün çalışan vatandaşlarımızın maaşlarından da zorunlu olarak BES primi kesintisi yapılmaktadır. Zorunlu olan bireysel emeklilik sisteminden faydalanmak istemiyorsanız eğer ilk iki ay içinde bu sistemden çıkma hakkınız vardır. Bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak için de ilgili form ve dilekçeleri doldurmanız gerekmektedir. Zorunlu olan Bireysel Emeklilik Sistemi 'nden ayrılmak ya da cayma hakkınızı kullanmak istediğinizde de çalışmakta olduğunuz şirkete başvuru yapmanız gerekmektedir.
Zorunlu hale getirilen Bireysel Emeklilik Sistemi 'nden faydalanmak istemiyorsanız ve ve bu hizmetten ayrılmak istiyorsanız eğer iptal işlemlerini nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğini ve iptal için gereken dilekçenin nasıl yazılacağı ile ilgili merak edilen her sorunun cevabını ve detaylarını yazımzın devamında sizler için paylaştık.
Yeni gelen kanun ile beraber bireysel emeklilik sisteminin çalışma hayatında zorunlu hale getirilmesi ile birlikte bu hakdan faydalanmak istemeyen vatandaşların '' Cayma talebi, çalışan tarafından posta yolu ile ya da güvenli elektronik iletişim araçları ile ilgili olarak emeklilik sözleşmesi hükümlerince işveren kişisine ya da şirkete bildirilir. '' şeklinde ifade edilir. Bu konu hakkında yaacağınız iptal taleplerinizi mesaj yolu ile, elektronik posta yolu ile, internet kanalı üzerinden, telefon ya da faks gibi iletişim kanlları üzerinden yetki sahibi olan kişier ile iletişime geçebilirsiniz. 
Bireysel emeklilik sisteminden faydalanmak istemediğinizde sizin için en garanti ve en güvenilir olan şekilde bu durumu iletebileceğiniz yönte ise posta göndermek, faks çekmek ya damüşteri hizmetleri numarasını aramaktır. Bu iletişim kanalları üzerinden gerçekeştirmiş olduğunuz iptal başvurularınz ise direkt olarak ilgili mercilere iletilmektedir.

Bireysel emeklilik sistemi iptal dilekçesi word dosyası hazırlama
Çalışmış olduğunuz süre zarfınca ileriye dönük bir yatırım olarak verilmekte olan bireysel emeklilik hizmetinden faydalanmak istemediğiniz zaman bu durumu faks çekerek ya da posta göndererek ilgili karşı tarafa bildirmek istediğinizde bir dilekçe yazmanız gerekmektedir. Yazacağınız bu dilekçe ile bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak istediğinizi belirtmelisiniz ve mutlka kimlik bilgileiniz de eksiksiz ve doğru bir şekilde dilekçe de yer alması gerekmektedir. Bütün bu gereken şartları tamamladıktan sonra da hazırlamış olduğunuz dilekçenizi çalışmakta olduğunuz şirkete ve bireysel emeklilik hizmetini sunan firmaya iletmeniz gerekiyor.

Zorunlu bireysel emeklilik iptal işlemleri nedir?
Çalışma hayatına en son kanun ile getirilen Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemine geçiş yapıldı. Bu sistemin çalışanlar için zorunlu hale getirilmesi ile beraber bütün çalışan vatandaşlarımızın da aylık maaşlarından belli bir miktar karşılığında zorunlu olarak BES primi kesintisi yapılmaktadır. Zorunlu bir şekilde gerçekleştirilen bu bireysel emeklilik sisteminden faydalanmak istemiyorsanız eğer ilk 2 ay içinde sistemden çıkış hakkınız bulunmaktadır. Bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için de ilgili form ile dilekçeyi doldurmanız gerekmektedir.

Biresyel emeklilik iptal dilekçesi word dosyası indirme işlemi nasl yapılmaktadır?
Bireysel emeklilik sistemi iptal işlemleriniz için gerekli olan bütün şartları tamamladıktan sonra hazırlamış olduğunuz dilekçenizi çalışmaktaolduğunuz şirketiniz ile bireysel emeklilik hizmetini sunmakta olan ilgili firmaya iletmeniz gerekiyor. İndirmiş olduğunuz dosyayı kendinize göre düzenledikten sonra bir çıktısını alarak ıslak imzanızı atmalısınız ve daha sonrasında da kimlik fotokopileriniz ile beraber hem çalışmakta olduğunuz şirketinize hem de bireysel emeklilik sistemi hizmetini sunmakta olan ilgili firmaya iletmeniz gerekiyor.

Bireysel emeklilik iptal işlemi halinde ücret kesintisi yapılıyor mu?
Bireysel emeklilik çıkış yapmış olduğunuz tarihe göre değişmekte olan kesinti oran miktarlarını mutlaka bankanızdan öğrenmeniz gerekmektedir. Mesela; 10 yıl öncesinden bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmanız halinde % 15 oranında bir ücret kesintisi yaşanmaktadır. Yani, 10.000 TL de 1.500 TL şeklinde bir ücret kesintisi yapılmaktadır. 

bes bes iptal işlemi nasıl yapılır? Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir Bireysel Emeklilik Bireysel Emeklilik Sistemi