Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir? BES iptali için şartlar nelerdir?

TAKİP ET

Vatandaşların iş hayatlarında birikim yapmasını sağlayan Bireysel Emeklilik Sistemine 18 yaşını doldurmuş olan tüm vatandaşlar katılabilmektedir. Bireysel emeklilik sistemine katılan vatandaşlar bu sistemden istedikleri zaman çıkabilirler. Bireysel Emeklilik sisteminden çıkmak isteyen vatandaşlar Bireysel Emekliliğin nasıl iptal edilebileceğini araştırmaya başladı. Peki Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir? BES iptali için şartlar nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ilk kez 28 Mart 2001 tarihinde vatandaşların emeklilik hayatlarında daha rahat bir hayat sürmeleri için kanun çıkarılmış bu kanun 7 Ekim 2001 tarihinde yürürlüğe girmişti. Vatandaşların iş hayatlarında birikim yapmasını sağlayan ve emeklilik döneminde daha rahat bir hayat sürmesini amaçlayan Bireysel Emeklilik Sistemine 18 yaşını doldurmuş olan tüm vatandaşlar katılabilmektedir. Bireysel Emeklilik Sistemine katılan vatandaşlar bu sistemden istedikleri zaman çıkabilirler. Bireysel Emeklilik sisteminden çıkmak isteyen vatandaşlar Bireysel Emekliliğin nasıl iptal edilebileceğini araştırmaya başladı. Bireysel Emeklilik iptali durumunda yapılan para iadesi 10-15 gün içerisinde gerçekleştirilir. 

Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir?
Vatandaşların çalışma hayatları boyunca yapmış oldukları tasarrufları yatırıma dönüştürmek ve rahat bir emeklilik hayatı geçirmek için katıldıkları Bireysel Emeklilik Sisteminde %25 oranında devlet katkısı bulunmaktadır. BES’den çıkmak isteyenler istedikleri zaman iptal başvurusunda bulunabilirler. BES iptali için başvuru yapılan banka veya sigorta şirketi ile irtibata geçmek gerekmektedir. Her şirketin kendine özel iptal etme sistemi bulunmaktadır. Telefon, SMS ya da müşteri hizmetlerinden tuşlama yapılarak iptal etme sürecini başlatabiliriz. 

Garanti Bankası BES nasıl iptal edilir?
Garanti Bankası’ndan BES sistemi iptali yapmak için mobil bankacılık, telefon ve SMS üzerinden ya da banka şubesine gidilerek yapılabilir. Telefon üzerinden BES iptali yapmak için saat 17:00’a kadar 444 0 336 numara aranarak işlem yapılabilir. Garanti BBVA Emeklilik Mobil uygulamasına T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sağ üst köşede yer alan menü kısmından BES ayarlarına girerek BES sözleşmeden ayrıl butonuna tıklayarak iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

AvivaSa BES nasıl iptal edilir?
AvivaSa BES iptali yapmak için 444 11 11 numaralı çağrı merkezi aranarak iptal sürecini başlatabilirsiniz. AvivaSa müşteri temsilcisi BES cayma hakkını kullanmak isteyen müşterilerinin adreslerine çeşitli evraklar gönderir. Müşteriler bu evrakları eksiksiz bir şekilde doldurup imzalayarak AvivaSa’ya geri göndermeleri gerekmektedir. BES sisteminden çıkmak isteyen müşteriler BES iptal dilekçesi yazabilir ya da AvivaSa şubelerine giderek AvivaSa BES iptal formunu doldurabilir. 

Yapı Kredi Bankası BES nasıl iptal edilir?
Yapı Kredi Bankası’ndan BES iptali yapmak için banka şubesine kimliğinizle birlikte giderek verilen iptal formunu doldurup BES iptal işlemini başlatabilirsiniz. Yapı Kredi Bankası’ndan BES iptali yapmanın başka bir yol SMS’dir. SMS ile BES iptali yapmak için 2202’ye T.C kimlik numarası ve doğum tarihinizi kısa mesaj olarak atabilirsiniz. SMS ile BES iptali yapmak için numaranızın güncel olması gerekir. Yapı Kredi Bankası’ndan BES iptali yapmanın bir diğer yolu ise 444 0 444 veya 0850 222 0 444 numaralı müşteri hizmetlerini aramaktır. 

Ziraat Bankası BES nasıl iptal edilir?
Ziraat Bankası’ndan BES iptali yapmak için 0850 202 20 20 numaralı müşteri numarasını arayabilirsiniz. Ziraat Bankası’ndan BES iptali yapmanın başka bir yolu da internet şubesinden iptal etmektir. İnternet şubesinden BES iptali yapmak için ilk önce Türkiye Hayat Emeklilik internet şubesine giriş yaparak "Online İşlemler" menüsüne tıklayıp "Bireysel" işlemleri seçin daha sonra çıkan sayfada bireysel emeklilik hesabı sorgulaması yaptıktan sonra iptal işlemi yapabilirsiniz. Ziraat Bankası'ndan BES iptali yapmanın başka bir yolu ise mobil bankacılıktır. Mobil bankacılık üzerinden BES iptali yapmak için mobil bankacılığa giriş yaparak ana ekran üzerinde yer alan "Değişiklikler ve Talepler" menüsüne tıklayın sonra "Otomatik Katılımlı Sözleşmeler" sayfasına girerek BES Cayma Talebi menüsü üzerinden iptal işleminizi yapabilirsiniz.

Akbank BES nasıl iptal edilir?
Akbank’tan BES iptali yapmak için 0216 444 11 11 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak iptal işlemini başlatabilirsiniz. Akbank’tan BES iptali yapmanın başka bir yolu kimliğinizle Akbank şubesine giderek Akbank AvivaSa bireysel emeklilik iptali yapabilirsiniz. BES iptal dilekçesini Akbank şubesinde doldurduktan sonra çağrı merkezinden iptal talebi oluşturabilirsiniz. 

Halkbank BES nasıl iptal edilir?
Halkbank’tan BES iptali yapmak için SMS üzerinden 2560’a “AYRILMA TCKN” şeklinde mesaj gönderebilirsiniz. Bu mesaja geri dönüş mesajı aldıktan sonra “EVET” şeklinde cevap vermeniz gerekmektedir. Telefonla Halkbank BES iptali yapmak için 0850 800 44 00 veya 0850 800 44 01 numaralarından birisini arayarak iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Halkbank BES iptali yapmanın başka bir yolu ise Halkbank Emeklilik sitesinden istenen bilgilerle giriş yaparak “Otomatik Katılım” sayfasına girerek “Değişiklik Talepleri” menüsünden “Ayrılma Talebi” butonuna tıklayarak iptal işlemini yapabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir Bireysel Emeklilik Sistemi BES Bireysel Emeklilik