Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı ne kadar oldu?

TAKİP ET

Bireysel emeklilik sistemine ilişkin detaylar araştırılmaktadır. Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının arttığı açıklandı. Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı ne kadar oldu? Bu haberimizde bireysel emeklilik sistemi ve detaylarını sizler için derledik. İşte bireysel emeklilik sistemine ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemelerini de kapsayan  Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunuyla  Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildiği açıklandı. Kanun teklifi neleri içeriyor?

Bireysel emeklilikte devlet katkısı artıyor

Merkez bankaları, memurlar ve emekliler için düzenlemeler var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kabul ettiği teklife göre, yabancı merkez bankalarının merkez bankası nezdindeki para, alacak, mal, hak ve varlıkları müsadere veya ihtiyati haciz konulamaz. Vergi kanununa göre vergi iadesi için açılan davada dava tutarının %50'si garanti edilmediği takdirde yürütmeyi durdurma kararı verilemez. Katılımcılar, kurum tarafından belirlenen hal ve şartlara bağlı olarak, devlet katkısı hesaplarındaki tutarlar hariç olmak üzere, sistemden ayrılmadan hesaplarının %50'sine kadar birikime ulaşabilirler. Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı %25'ten %30'a çıkarıldı.

Kamu İhale Kanunu kapsamında 1 Aralık 2021 tarihinden önce ihale edilen Türk Lirası sözleşmeler için yüklenicinin talebi üzerine ek fiyat farkı verilebilir. Döviz kurları yükseldiğinde reel bireysel mevduatların ve katılma hesaplarının iadesini desteklemek amacıyla 21 Aralık 2021 - 31 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında açılan Türk Lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına nakit kaynakların merkez bankasına aktarılması ve mevcut veya yeni açılan nakitlerin aktarılması Hazine bütçesindeki kaynaklar. Hazine ve Hazine, kuruluşlara hibe aktarmaya yetkili olacaktır. Asgari emekli maaşı 2500 TL'dir. İhracatçı kuruluşların ihracat kazançları ile üretken faaliyetlerde bulunan üretken faaliyetlerden elde edilen kazançlardan kurumlar vergisi 1 puan indirilir. Memur ve emekli maaşlarının %30,95 oranında artması bekleniyor.

BES devlet katkısı BES nedir?