Irak'ın Musul kentindeki bir restoranda 'robot garsonlar' işe başladı

TAKİP ET

Irak'ta Musul kentinde bir restoranda robot garsonlar hizmet veriyor. İşletme sahibi Rami Abdurrahman, robot garsonların 15 çeşit menüyü servis edebiliyor olduklarını söylüyor. İnsanlar, ilk kez karşılaştıkları garson robotları görebilmek için restorana akın ediyor. İşte haberin tüm detayları!

Reklam
Reklam

Irak'ın Musul kentinde yer alan bir restoranda garsonlar yerine robotlar servis yapıyor. Birçok işi bir arada yapabilen robotlar, müşterilerine 15 farklı servis sunabiliyorlar. Müşteriler, restoranta geldiklerinde masalarında garson olmadan sistem vasıtasıyla siparişlerini verebiliyorlar. Direkt olarak restorant mutfağına giden saparişler, hazırlanma aşaması yapıldıktan sonra robotlar ile kişilerin masasına kadar getiriliyor. 

İşletme sahibi Rami Abdurrahman, müşterilerinin robot garsonlardan memnun kaldıklarını belirtiyor. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olan Rami Abdurrahman, birkaç arkadaşı ile birlikte bu projeyi ortaya çıkardıklarını belirtiyor.  Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Irak'ta uygulanmaya başlayan robot garsonlar insanlar tarafından oldukça dikkat çekiyor. 

Tablet ile hareketi sağlanan robot garsonların karşısında insan olunca konuşmaya başladıkları dile getiriliyor. 

Robot garsonları merak eden müşteriler restorana akın ediyor

İnsanların dikkatini çeken robot garsonları görebilmek ve yapmış oldukları servisi deneyimlemek isteyen müşteriler, restorana akın ediyor. İlk kez böyle farklı bir olayla karşılaşan insanlar, garson robotların hizmetinden keyif aldıklarını belirtiyor.

ırakta robot garsonlar ırak musulda robot garsonlar rami abdurrahman