Bitcoin madenciliği nedir? Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor? Karlı mı?

TAKİP ET

Son zamanlarda yatırımcıların gözdesi kripto paralar oldu. Kripto para denildiğinde akıllara ilk gelen ise Bitcoin oluyor. Peki, Bitcoin madenciliği ne? Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor? Karlı mı?

Reklam
Reklam

Bitcoin, son 10 senenin en popüler yatırım araçları arasında yer alıyor. Devamlı olarak yükseliş trendi içinde yer alan Bitcoin, milyonlarca kişinin yatırım yaparken tercih ettiği kripto paraların başında gelmekte. Bitcoin alıp yatırım yapma isteğinde olanların en fazla merak ettikleri konular da Bitcoin madenciliğinin nasıl yapıldığıdır.

Bitcoin madenciliği ne?

Bitcoin madenciliği, Bitcoin üretim işlemi olarak biliniyor. Bitcoin blok zincirinde gerçekleştirilmekte olan olayların tamamı olarak da gösterilebilmekte. Bitcoin madenciliğinin üstünden Bitcoin transferi ile üretimi gerçekleştirilebiliyor.

Bitcoin madenciliği para dolaşımının kesinti olmadan devam ettiği bir para birimidir. Kişiler veya kurumlar arasında devan eden bu dolaşım, Bitcoin ağı tarafınca kayıt altına alınmaktadır. Bitcoin madenciliği ile uğraşan kişilerin temel görevi ise, sahip oldukları Bitcoin işlemlerini onaylamak ve katır altında tutmak.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? Sorusuna verilecek cevap şudur; Bitcoin madenciliği için ilk olarak intenet ile yüksek performansa sahip olan bin PC gerekiyor. Bitcoin üretiminde kullanılabilecek dört ayrı yol bulunuyor. Bitcoin madenciliği yapmanın yollarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

CPU ile Bitcoin Madenciliği

GPI ile Bitcoin Madenciliği

Bulut Madenciliği

ASIC Madenciliği

CPU ile Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor?

CPU ile Bitcoin madenciliği yapabilmek için herhangi bir laptop veya da masaüstü bir bilgisayar yeterli olur. Fakat, masaüstü bilgisayar ile mining yapılsa dahi kar elde edilmesi çok mümkün değildir. Bu madencilik çeşidinde asıl önemli olan nokta bilgisayar işlemcisi. CPU ile Bitcoin madenciliği son zamanlarda popülerliğini fazlası ile yitirmiş durumda.

GPU ile Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor?

GPU ile Bitcoin madenciliği yapmak için herhangi bir laptop veya da masaüstü bir bilgisayar yeterli oluyor. GPU ile Bitcoin madenciliği yapmak için ekran kartının performansının yüksek olması gerekiyor. Ekran kartının yüksek performansa sahip olmasının temelindeki sebep karışık hesaplamaları iyi bir şekilde yapma özelliği.

Bulut ile Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor?

Bulut ile Bitcoin madenciliği yapılması, bir fiziksel cihaz ile uğraşmak zorunluluğu olmadan Bitcoin madenciliği yapmayı isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntem. Bulut madenciliğinde uzak veri merkezleri kullanılarak Bitcoin madenciliği yapılıyor. Veri merkezi sayesinde satın alınmış olan madencilik planının üstünden hareket ediliyor. Bulut madenciliğinin pek çok artı yönü bulunuyor. Elektrik faturası veya da bant genişliği gibi bir sorun bu yöntemde karşınıza çıkmıyor.

ASIC ile Bitcoin madenciliği nasıl yapılıyor?

ASIC ile Bitcoin madenciliği yapılması, Bitcoin madenciliğine özel hazırlanan bir sistemin üstünden işlemler gerçekleştiriliyor. ASIÇ ismi verilmiş olan cihaz, Bitcoin madenciliğine özel olarak çalışıyor. Günümüzde pek çok kişi Bitcoin madenciliği için ASIC adlı cihazı kullanıyor.

Bitcoin madenciliği karlı bir iş mi?

Bitcoin madenciliğinde son zamanlarda etkili olan Halving olayı nedeni ile kazanç elde edebilmek için bundan sonra çok daha fazla yatırım yapılması gerekiyor. Bitcoin madenciliğinin karlı olması adına özellikle fabrika gibi geniş alanlarda yüksek elektrik giderini göz önüne alıp bu işe girişmek gerekiyor. Evde yapılan Bitcoin madenciliği 1 TL dahi etmiyor. Bu halde gelecek olan elektrik faturası kazançtan daha yüksek olacak.

bitcoin madenciliği nedir bitcoin madenciliği maliyeti bitcoin madenciliği siteleri bitcoin madenciliği hesaplama bitcoin madenciliği yasal mı