Bitcoin neden düştü, yükselecek mi? Bitcoin, Ethereum, Altcoinler ne oldu?

TAKİP ET

Kripto piyasasında düşüş sürmektedir. Özellikle Bitcoin'de yaşanan düşüş diğer coinleri de oldukça etkiledi. Bitcoin'in neden düştüğü araştırılmaktadır. Bitcoin neden düştü? Bu haberimizde Bitcoin ve diğer alt coinler hakkında detayları sizler için derledik. İşte Bitcoin'de son durum...

Reklam
Reklam

Kripto para birimleri çöküyor. Son dakika haberine göre düşen kripto para birimi %10'dan fazla değer kaybetti. Bitcoin, Ethereum ve altcoinler keskin düşüşler gördü. Bitcoin neden milyonların gündeminde?

Kripto parada düşüş yaşanıyor

Bitcoin 38.000 dolara ve Ethereum 2.800 dolara düştü. Altcoinler de önemli düşüşler yaşadı. Ayı piyasasından kaçamayan kripto para birimleri 2022'de ağır kayıplara uğradı. Ekim 2021'de boğa piyasasına giren ve rekorlar kıran kripto paralar, Kasım ayında zirve yaptı. Geçen yılın Kasım ayından sonra ayı piyasasına giren büyük kripto para birimlerinin hakimiyeti, ABD borsalarının %1'den fazla değer kaybetmesiyle kripto para birimlerinde düşüşe yol açarak istikrarlı bir şekilde düşmeye başladı. Dow Jones  %0.89 kayıpla 34.715'e, S&P 500 %1.10 kayıpla 4482'ye ve Nasdaq %1.30 kayıpla 14.154'e düştü.

Ukrayna krizi de kriptoyu etkiledi

ABD-Rusya-Ukrayna üçgeninin sıcak olduğu bu günlerde jeopolitik sorunlar kripto para piyasasını olumsuz etkiledi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin sert bir tavır alacağı iddia edilirken, bu yaklaşımın da rolü olacak ve Rus ekonomisinin çökmesine neden olacak. Rusya'nın ise Ukrayna'yı destekleyen AB ve ABD'ye karşı Çin'i desteklemesi bekleniyor. Bu durum, herhangi bir kriz durumunda küresel ekonomide oynaklık riskini beraberinde getirirken, Fed'in enflasyonla mücadele için faiz artırım ihtimalini gündeme getirerek piyasada satış dalgasının başlamasına neden oldu.

Jeopolitik kaygılardan etkilenen bir yatırım aracı olan altın, ons cinsinden 2 ayın zirvesinde ve bu da kripto para birimlerine bir uçuşa yol açtı. Bu durum hem Ethereum hem de altcoinleri oldukça etkiledi. Düşüş trendi sürmeye devam ediyor.

Kripto para neden düşüyor? Kripto para son durum Kripto para